На військовому аеродромі у Брянській області знищили Ан-124 «Руслан» за 70 млн доларів

На військовому аеродромі у Брянській області знищили Ан-124 «Руслан» за 70 млн доларів

Бійці Легіону «Свобода Росії», який воює на боці України, заявили про знищення  Ан-124 «Руслан» на аеродромі Сеща у Брянській області.

Про це повідомляє прес-служба легіону у телеграм, пише ТСН.

За інформацією легіонерів, було пошкоджено як мінімум один АН-124-100 («Руслан»). Вартість одного такого борту оцінюється у суму щонайменше 70 млн доларів США.

За різними даними, у Росії станом до 3 травня 2023 року було не більше 12 таких літаків у робочому стані. Добровольці повідомляють, самостійно їх виробити чи відремонтувати Росії не вдасться.  

«Квазі-уряд РФ замовчує реальні втрати бойових літаків внаслідок нічної атаки безпілотника», – йдеться у повідомленні.  

За словами прес-служби, небайдужі росіяни із опору Легіону кажуть, що реальні масштаби втрат техніки у полку перевищують офіційно заявлені.

Нібито не пошкоджено, а повністю знищено одного АН-124-100, який перебував на стоянці повністю заправлений паливом. Ще один такий самий літак отримав осколкові пробоїни фюзеляжу.

«Поки невідомо, чи все це втрати, ми чекаємо на супутникові знімки з місця подій"» — підсумували в легіоні «Свобода Росії».

Генштаб України чи Міноборони поки що не коментували цю інформацію.

Відомо, що Сеща – військовий аеродром у Брянській області, розташований поблизу однойменного селища. Там базується 566-й військово-транспортний авіаційний Сонячногірський полк. На його озброєнні перебувають літаки Ан-124.

Саме з цього аеродрому злітали винищувачі-бомбардувальники СУ-34 для ударів території України.

Читайте також: