На Волинь з Краматорська «переїхало» швейне підприємство, яке працювало з брендом «Voronin»

На Волинь з Краматорська «переїхало» швейне підприємство, яке працювало з брендом «Voronin»

Відсьогодні, 17 травня, у селищі міського типу Турійськ шитимуть чоловічі сорочки. Понад тридцять волинян та переселенців працюватимуть на новому підприємстві ТОВ «Варно». Про це пише Волинський обласний центр зайнятості.

Власник Євгеній Кушнір розповів, що до активної фази війни мав бізнес у Краматорську. Понад двадцять років він у швейному бізнесі. Свого часу його працівники навіть відшивали сорочки для бренду Вороніна.

Зараз же мають замовників закордоном, тож наразі й планують працювати на експорт. До речі, добрати людей допомогли у Турійській районній філії Волинського обласного центру зайнятості на чолі з в.о. керівника Валерієм Михалюком. Виробничі потужності підприємства розташовані у колишньому  Будинку школяра. У нашій області їм пропонували приміщення ще у Володимирі та Горохові. Однак за багатьма параметрами найбільш зручним став Турійськ.

На Волинь з Краматорська «переїхало» швейне підприємство, яке працювало з брендом «Voronin»

Нині, у перший робочий день, на підприємство завітав  очільник обласного центру зайнятості Роман Романюк. За його словами, зараз дуже важливо розвивати економіку й працювати.

«Дякую за те, що обрали Волинь для свого бізнесу. Бажаю плідної роботи та хороших замовників», - звернувся він до керівництва.

Також додав, що з задоволенням придбає нову сорочку, яку шитимуть тут, якщо, звісно, у підприємців буде роздрібна торгівля.

Директорка ТОВ «Варно» Інна Калєкіна розповіла, що це лише перший цех, де відшиватимуть вироби. В планах відкрити ще два: розкрійний та пакувальний. Загалом тут працюватиме до ста людей. До речі, дехто з колишніх робітників, які були у Краматорську, теж переїхав до Турійська. Так, на цьому підприємстві працюватимуть, а заразом і навчатимуть «новачків» семеро переселенців.

Можливо зацікавить