На Волині без змін, але Білорусь треба пильнувати, - Генштаб ЗСУ

На Волині без змін, але Білорусь треба пильнувати, - Генштаб ЗСУ

У волинському прикордонні ситуація стабільно без змін. Втім Білорусь продовжує підтримувати збройну агресію Росії проти України. Все ще існує загроза ракетних та авіаударів, із білоруської території, зокрема, й застосування дронів-камікадзе

Про це мовиться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Ворог намагається утримати тимчасово захоплені території та стримати українські війська на окремих напрямках. Не припиняє спроб наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках.  

Триває так звана «евакуація» з тимчасово окупованої Херсонщини. Вивозять «націоналізоване» медобладнання.

Протягом доби підрозділи Сил оборони відбивали атаки окупантів у районах населених місць: Андріївка, Білогорівка, Луганська область; Бахмут, Бахмутське, Времівка, Зеленопілля, Соледар, Майорськ, Мар'їнка, Невельське, Новобахмутівка Первомайське, Яковлівка Донецької області.

Ворог обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційну техніку позицій на окремих напрямках, зокрема, на лівому березі Дніпра, активно веде повітряну розвідку.

Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї війни, вона продовжує завдавати удари по критичній інфраструктурі та домівках цивільного населення.

За добу ворог завдав 15 авіаударів та одну ракетну атаку, здійснив понад сорок атак МЛРС. Від цього постраждали населені пункти Білогірка, Нова Кам'янка, Новогреднєве Херсонської області, Степове Запорізької області, Мар'їнка та Павлівка Донецької області.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін. 

Ворог обстрілював на інших напрямках:

на Сіверському та Слобожанському напрямках - із території РФ, з застосуванням артилерії різних типів, в районах населених пунктів Бояро-Лежачі, Водолахи, Гірки, Писарівка та Рижівка Сумської області та Вільхуватка, Вовчанськ, Охрімівка та Стариця Харківської області;

на Куп'янському та Лиманському напрямках - із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Дружелюбівка та Петро-Іванівка Харківської області; Зарічне, Ямполівка Донецької області та Макіївка та Невський у Луганській області;

на Бахмутському напрямку – з танків і артилерії різних калібрів, в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Верхньокам’янське, Опитне, Роздолівка, Соледар, Майорськ та Яковлівка;

на Авдіївському напрямку ворог обстріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу Авдіївки, Краснохорівки, Мар'їнки, Невельське, Новомихайлівки, Первомайське в Донецькій області.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог вів артилерійський вогонь по районах 15 населених пунктів. Серед них Білогір'я, Гуляйполе, Дорожнянка, Запорізька область, Вугледарська, Новосілка, Павлівка, Пречистівка, Донецька область.

На Південнобузькому напрямку вогнем пошкоджено ділянки 20 населених пунктів поблизу лінії зіткнення.

За детальною інформацією, пошкодження живої сили та техніки ворога за попередні дні підтверджено. 

У Запорізькій області знищено 8 одиниць озброєння та військової техніки різних типів та поранено до 120 військовослужбовців. На тимчасово окуповану територію Херсонської області до медичних закладів доставлено близько 100 поранених окупантів.

Командування російських окупаційних військ, щоб уникнути паніки серед особового складу, намагається всіма способами приховати реальні втрати військовослужбовців.

Триває так звана «евакуація» з тимчасово окупованої території Херсонської області. 

Значна увага приділяється експорту медичного обладнання та майна, як кажуть окупанти, «націоналізованих» підприємств. Таким чином, з населеного пункту Білозерка везуть обладнання місцевої лікарні до міст Скадовськ та Генічеськ. Водночас відзначають посилення угруповання ворога на правобережній частині тимчасово окупованої території Херсонської області мобілізованими військовослужбовцями чисельністю до 1000 осіб. Їх розселяють у домівках місцевих мешканців, які покинули ці райони.

Авіація Сил оборони здійснила 29 ударів протягом минулої доби. Підтверджено, що знищено 21 область концентрації живої сили, озброєння та військової техніки ворога, 3 опори та 5 позицій зенітних ракетних систем. 

Підрозділи протиповітряної оборони збили 2 ворожі вертольоти Ка-52 та один ударний літак.

Українські ракетні війська та артилерія вразили 4 райони концентрації живої сили, озброєння та військової техніки та склад із ворожими боєприпасами.

Можливо зацікавить

Війна в Україні

З початку вторгнення захищав Україну: на Луганщині загинув Герой з Волині Ігор Клапіюк

Нагорода Сирський

Призвався до війська з Волині: Сирський нагородив захисника почесною відзнакою

Мазь

Помічна при опіках, висипах, гоїть рани: на Волині виготовляють лікувальну мазь

пампушки
відео

«Пампушки на максималках»: волинський блогер-пекар розповів, як приготувати часникові булочки

погода

Опади та заморозки на Волині: як зміниться погода наступного тижня

Війна в Україні

Без батька залишилось четверо дітей: на війні загинув Герой з Волині Віктор Середюк

Мобілізація 2024

Мобілізація в Україні: як каратимуть водіїв, які тікають від призову

Війна в Україні

Попри контузії та поранення повертався на фронт: 22-річному штурмовику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Волинь погода
фото

Оптична ілюзія: на Волині помітили незвичне явище