На Волині більше половини хворих на грип і ГРВІ - діти

На Волині більше половини хворих на грип і ГРВІ  - діти

За останній тиждень на Волині темпи захворювання на грип і ГРВІ зменшилися на 19%. У області циркулюють грип типу А і віруси респіраторної групи: парагрип, аденовіруси, ересвіруси, риновіруси та метапневмовіруси. Діти продовжують хворіти найбільше. Запобігти захворюваність чи полегшити перебіг хвороби можна вакцинацією, яка нині продовжує бути актуальною.

Про це у коментарі виданню ВСН повідомила лікар-епідеміолог Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Валентина Хомутінкіна.

Як зазначається, за даними оперативної інформації, за перший тиждень (02.01.2023-08.01.2023) спостерігається зниження захворювання, що і характерно для періоду свят, тому що менше людей перебуває в одному приміщенні.

«За перший тиждень на 19% хворіло менше осід на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції, у тому чисті - на коронавірусну інфекцію, ніж за попередній. Захворіло близько 6 000 тисяч осіб, тоді як минулого тижня було понад 7 тисяч», - каже лікар-епідеміолог.

За її словами, найбільше хворіти продовжують діти, які становлять 58% від загальної кількості хворих. Враховуючи те, що тривали канікули, то це число теж зменшилося. 

В області проводяться лабораторні дослідження, розповідає Валентина Хомутінкіна, згідно з якими на Волині циркулює грип типу А, а також інші віруси респіраторної групи, крім коронавірусної інфекції: парагрип, аденовіруси, ересвіруси, риновіруси та метапневмовіруси.

За дослідженнями Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб, грип поширюється швидко. Людина може вказати навіть точну годину, коли та захворіла, з'являється висока температура, слабкість.

Хомутінкіна наголошує, що області надалі проводяться щеплення від грипу, яке наразі лишається актуальним. Вакцину можна придбати в аптечній мережі. Водночас дежава забезпечила меличних працівників та людей у зоні ризику безоплатним шеплення.

«Вакцинація, зокрема, запобігає виникненню ускладнення і збільшуються шанси не захворіти на грип», - підкреслює лікар-епідеміолог.

Читайте також:

Можливо зацікавить