На Волині частину медзакладу відключили від опалення і шукають орендарів

На Волині частину медзакладу відключили від опалення і шукають орендарів

На Волині думають як у наступному році ефективно використати приміщення Володимирського відділу Волинського обласного центру служби крові, частину з якого наразі відключили від опалення заради економії.

Раніше тут, на 4 тисячах квадратних метрів розташовувалась Володимир-Волинська станція переливання крові й такі площі для роботи виправдовували себе. За словами т.в.о. директора обласного центру служби крові Юрія Кременеця, тепер для роботи відділу достатньо не більше 200 м2. Тому адміністрація закладу розпочала пошук орендарів та шляхів для економнішого утримання. Про це повідомляє Волинська обласна рада.

«Ми відмежували від тепломережі 50% опалювальної площі основного корпусу, що дасть економію у 120 тисяч гривень до кінця цього року. Також розглядаємо можливість розміщення там відділень екстреної медичної допомоги та Володимирського територіально медичного об’єднання. Частину господарського блоку ми плануємо передати в оренду Володимирському центру первинної медичної допомоги», - розповів Юрій Кременець.

За словами заступника голови Володимирської міськради Ярослава Матвійчука, зараз важливо забезпечити роботу відділу трансфузійної допомоги й зберегти приміщення.

«Відрізати будівлю від опалення - означає зруйнувати її. Це неприпустимо. Маємо знайти рішення ефективного використання майнового комплексу. Місто Володимир готове взяти будівлю в комунальну власність, аби в перспективі перетворити його на своєрідний медичний осередок. Ми за те, щоб розташувати на його площах 4 заклади охорони здоров’я: гарний і сучасний центр крові, відділення екстренки, а також первинну та вторинну ланку медичної допомоги Володимирського ТМО», - зауважив він.

Відділ майна апарату облради до 1 січня повинен надати пропозиції щодо подальшого використання приміщення з урахуванням належного функціонування відділу трансфузійної допомоги, а адміністрація обласного центру служби крові надасть пропозиції щодо облаштування приміщення для функціонування відділу трансфузійної допомоги у місті Володимирі та подальшого розвитку цього структурного підрозділу.

Можливо зацікавить

Війна Луцьк

Другий траурний кортеж за два дні: до Луцька «на щиті» повертаються полеглі на війні Герої

«В Європі не було роботи»: двоє братів з Волині перепливли Західний Буг, щоб повернутися в Україну
фото

«В Європі не було роботи»: двоє братів з Волині перепливли Західний Буг, щоб повернутися в Україну

Війна Волинь
відео

Три трагічні звістки в громаді за тиждень: на Волинь востаннє повернувся Герой Іван Войчук

Вербна неділя

Що робити з минулорічною освяченою вербою: пояснення волинського священника

війна в Україні

Універсальний солдат та тато-мрія: спогади про молодого Героя з Волині

на щиті
відео

Загинув у бою: на Волині навколішки зустріли Героя Володимира Ксенофонтова

Великдень

Великодній кошик не має ніякого відношення до християнських традицій: пояснення митрополита Луцького і Волинського Михаїла

війна виїзд за кордон

Масштабна схема: на Волині прикордонники «кришували» ухилянтів

війна діти
відео

До сліз: військовий з Волині зробив сюрприз своїй донечці