На Волині чиновник сільради отримав п’ять з половиною років тюрми за привласнення 500 тисяч гривень

На Волині чиновник сільради отримав п’ять з половиною років тюрми за привласнення 500 тисяч гривень

Луцький суд призначив п'ять з половиною років тюрми екс-чиновнику Підгайцівської сільради Георгію Штефанесі за привласнення півмільйона гривень. Його визнали винним у заволодінні чужим майном та у нападі на журналістку. Також суд зобов'язав екс-посадовця виплатити сільраді 500 тисяч гривень завданих збитків.

У суді прокурор довів, що чиновник зареєстрував дружину підприємцем та у 2019-2020 роках від імені цього підконтрольного ФОП уклав із Підгайцівською сільрадою договори про виконання робіт із капітального ремонту вулиці у селі Підгайці та території дитячого садочка в селі Романів.

Надалі Георгій Штефанеса організував виготовлення та підписання актів виконаних будівельних робіт із недостовірними відомостями про їх обсяг та вартість.

На підставі цих документів на рахунки підконтрольного йому ФОП із місцевого бюджету перерахували понад півмільйона гривень за роботи, які насправді не виконувались.

Окрім того, чиновник 4 січня 2021 року умисно перешкодив здійсненню законної професійної діяльності журналісткою, яка, виконуючи редакційне завдання, перебувала у приміщенні Підгайцівської сільської ради.

За всі ці дії суд призначив йому покарання у вигляді п'яти років та шести місяців позбавлення волі з позбавленням на три роки права обіймати посади в державних органах.

Також суд задоволив цивільний позов прокурора в інтересах Підгайцівської сільської ради про стягнення із обвинуваченого понад півмільйона гривень завданих громаді збитків.

Читайте також:

Шукав клієнтів для повій: у Луцьку судять лікаря-гінеколога за сутенерство

• На Волині понад 27 га лісових земель, вартістю більше 85 мільйонів гривень, повернули у власність держави

• Волинянина, який вкрав у поліцейського автомат і втік, уже судили за насильство в сімʼї. Оновлено

Можливо зацікавить