На Волині чоловік, який скоїв аварію, уникнув відповідальності через невчасний розгляд справи

На Волині чоловік, який скоїв аварію, уникнув відповідальності через невчасний розгляд справи

У Володимирі судили керманича автомобіля «Фольксваген», який 28-го вересня минулого року спричинив ДТП на вулиці Устилузькій, 44. Порушника визнали винним, але через закінчення строків давності, звільнили від адмінвідповідальності.

Про це стало відомо із постанови Володимирського суду від 10-го лютого, передає Буг.

Як зазначається, 28-го вересня 2022 року о 12 год. 20 хв, на вулиці Устилузька, 44 у Володимирі чоловік, керуючи автомобілем марки «Фольксваген», не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечного інтервалу, внаслідок чого допустив зіткнення з транспортним засобом марки «Опель». Внаслідок ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні пошкодження. Водій «фольксвагена» порушив вимоги п. 13.1 та 16.13 ПДР та вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ст. 124 КУПАП.

На судове засідання порушник не з`явився, хоча про час та дату розгляду справи був належним чином повідомлений, клопотань та заяв від нього не надходило.

Вина водія «фольксвагена» повністю підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення, схемою місця ДТП, рапортом поліцейського Володимирського районного відділу поліції, письмовими поясненнями учасників ДТП та іншими матеріалами справи.

Враховуючи те, що дане правопорушення вчинене у вересні 2022 року, а згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями, матеріали справи про адміністративне правопорушення після доопрацювання надійшли аж 31-го січня уже цього року. Тож дня його вчинення минуло більше ніж три місяці, тому згідно ч. 2ст. 38 КУпАП адміністративне стягнення відносно порушника не може бути накладено, а адміністративна справа підлягає закриттю.

Тож суд постановив водія «фольксвагена» визнати винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ст.124 КУпАП. Але провадження у справі закрити, у зв`язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Читайте також:

Можливо зацікавить