На Волині чоловік з ножем напав на таксиста та побив його, проте суд нападника не покарав

На Волині чоловік з ножем напав на таксиста та побив його, проте суд нападника не покарав

Уродженець Вараша Рівненської області, який проживав у Княгининку, у 2017 році напав на луцького таксиста, порізав його ножем та викрав авто. Через 5 років суд постановив вирок, але без покарання.

Вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд Волинської області 19 вересня, пише Конкурент.

Як вбачається, 12 липня 2017 року о 3:13 у селі Княгининок обвинувачений завдав декілька ударів ножем потерпілому, а також бив його руками та душив. Після цього він викрав автомобіль потерпілого - «опель вектра», та поїхав ним в напрямку села Жидичин.

Потерпілий зазнав тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості. 

У суді обвинувачений визнав свою вину та розповів, що 12 липня 2017 року вживав амфетамін у Луцьку. Після чого, аби повернутися додому, зупинив випадковий автомобіль таксі. У Княгининку між ним та таксистом виникла суперечка з приводу оплати. Тож він забіг додому, взяв кухонний ніж, повернувся з ним до таксиста і почав завдавати тому удари цим ножем.

Зазначив, що наміру вбивати потерпілого не мав, удари були не значними.

Щодо викрадення авто, то обвинувачений пояснив, що сів у машину, щоб наздогнати таксиста, який почав втікати. Зазначив, що проїхав лише декілька метрів.

Після скоєного нападник двічі проходив лікування від наркотичної залежності та повідомив у суді, що більше після того наркотичних речовин не вживав. 

У скоєному щиро розкаявся, заподіяну шкоду відшкодував у повному обсязі та просив суворо не карати.

Потерпілий розповів, що підвіз обвинуваченого до будинку у Княгининку. Той сказав, що грошей при собі немає, тож пішов до будинку, нібито, по готівку. Однак, повернувшись, підійшов до машини з боку водійського місця та вдарив таксиста чимось гострим у ліву щоку. Після цього водій пересів на пасажирське сидіння, а звідти – покинув салон і почав тікати. Нападник наздогнав його, повалив на землю і вони почали битися. Бійка тривала близько 20 хвилин. 

Після цього нападник побіг у бік свого будинку, а таксист намагався покликати сусідів на допомогу. Та нападник повернувся, сів у автомобіль таксі і ним наздогнав водія. Бійка між ними продовжувалася, у результаті якої таксист відібрав у нападника другого ножа. Виявилося, що перший ніж залишився у спині потерпілого після того, як нападник вдарив його перший раз.

Коли ж сусід нападника підійшов на допомогу, то вибив ніж з рук таксиста, оскільки вирішив, що саме він нападник.

Після цього нападник заспокоївся та запросив таксиста до себе додому, щоб вмитися та привести себе у порядок. Однак, той відмовився, зателефонував батьку та попросив викликати «швидку».

У суді таксист зазначив, що не має жодних претензій до нападника та попросив його суворо не карати.

Слова потерпілого підтвердив свідок - сусід нападника. Він повідомив, що вночі почув крики про допомогу. Побачив, що двоє хлопців борються, валяючись по землі. Хтось з них кричав, аби той відкинув у бік ножа. Свідок так і вчинив. Після цього хтось з учасників бійки попросив викликати поліцію. Після цього бійка припинилася. Він викликав поліцію і так, як більше ніхто не бився - він пішов додому. За словами свідка, обидва учасники бійки ще близько 20 хвилин лежали на землі й про щось спілкувалися.

Нападника судили за замах на умисне вбивство, однак, суд не знайшов жодних доказів, що той мав намір позбавити таксиста життя.

Тож чоловіка визнали винним в умисному нанесені тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості та незаконному заволодінні транспортним  засобом. 

Однак звільнили від покарання у зв'язку із закінченням строків давності. Позов лікарні про компенсацію витрат на лікування таксиста також не задовольнили.

Можливо зацікавить