На Волині депутати - проти створення «лісового монстра» та урядової реформи

На Волині депутати - проти створення «лісового монстра» та урядової реформи

Депутати Волинської облради звернулися до Прем’єр-міністра України, Міністра захисту довкілля та природних ресурсів та голови Державного агентства лісових ресурсів з приводу недопущення створення Національної компанії «Ліси України». 

Відповідне рішення підтримали обранці на позачерговій сесії облради 15 вересня.

За словами депутата Юрія Ройка, лісова галузь давно потребує змін, але не такої реформи, яку намагаються протягнути сьогодні. А саме, уряд планує замість 24 обласних управлінь Держлісагентства утворити 9 регіональних офісів лісового та мисливського господарства. Внаслідок цієї реформи 158 лісогосподарських підприємств зіллються в єдину структуру «Ліси України», що  ставить під загрозу існування місцевого бізнесу та звичайне користування лісом місцевим населенням.

«З прийняттям цієї постанови ліквідують усі лісогосподарські підприємства Волині. І цим створять унітарного «лісового монстра». Тобто, зараз по-тихому хочуть передати ліси у приватні руки», - зазначив Юрій Ройко.

Зауваження до урядової постанови має і депутат Олександр Пирожик, який зауважив, що у документ забули включити тимчасово окуповану територію Криму, де також багато є заповідних об'єктів.

«Півострів навіть не включили у південно-регіональне управління Миколаївщини, а Волинь, як один з найзалісненіших регіонів може взагалі втратити свій офіс. Такі стратегічні рішення не можна приймати під час війни, адже поки ми тримаємо кордони, то за спиною протягують ось такі рішення», - наголосив Пирожик.

За словами Володимира Бондаря цією постановою ліси будуть передані у приватні руки й населення не матиме змоги користуватися не лише лісом, а й збирати гриби, ягоди та користуватися деревиною. 

«Питання забезпечення наших комунальних підприємств продукцією для опалення ми змушені будемо вирішувати уже в Києві. Також буде повністю знищено середню та дрібну деревообробну галузь, якою живуть певні наші регіони, і наповнюють місцеві бюджети», - зазначив Бондар. 

Очільник обласної ради Григорій Недопад додав: «Ухвалення такого рішення - недопустиме. Адже дерево та торф є стратегічними продуктами для місцевого населення та негазифікованих населених пунктів».

Можливо зацікавить

Поховання військового
фото

Сказали, що отримав надважкі поранення, а наступного дня сповістили про смерть: на Волині попрощалися з Героєм Петром Хомичем

кіокушинкайкан карате

У Луцьку відбудеться Чемпіонат України серед юнаків з кіокушинкайкан карате

Ольга Магас, день народження

28 березня: хто з волинян святкує День народження

росіянин військовий депортація
відео

Воював за Україну, а тепер «бомжує» на Волині: росіянину-добровольцю ЗСУ загрожує депортація

Виїзд за кордон

Хотів виїхати до Польщі: на Волині спіймали ухилянта-невдаху

Герой загибель

З перших днів вторгнення боронив Україну: на Луганщині загинув Герой з Волині Дмитро Глущук

журналіст смерть

Обірвалося життя секретаря Волинської облорганізації Національної спілки журналістів України

лікар-травматолог смерть

Понад 40 років присвятив медицині: помер лікар-травматолог з Волині

Євро-2024 Польща Уельс

«Моя сім'я була замучена Бандерою»: уродженець Волині пробився на Євро-2024 із збірною Польщі