На Волині десятки підприємців отримають від держави гроші на власний бізнес

На Волині десятки підприємців отримають від держави гроші на власний бізнес

Усього, через портал «Дія», на отримання мікрогранту, від волинян надійшли 253 заяви. Позитивні рішення на фінансування, через програму «Надання грантів для створення або розвитку бізнесу», отримали 28 проєктів. За умови створення одного робочого місця можна отримати грант у розмірі 150 тисяч гривень, за умови створення двох робочих місць грант – до 250 тисяч. 

 

Про це розповіла Суспільному керівниця обласного центру зайнятості Алла Чубара.

«Усього через портал «Дія» на отримання мікрогранту від волинян надійшли 253 заяви, схвалили орієнтовно 30», – каже виконувачка обов’язків директора обласного центру зайнятості Алла Чубара.

За її словами, найбільше позитивних рішень у сфері переробки, роздрібної торгівлі, ремонті авто та сільському господарстві. За умови створення одного робочого місця можна отримати грант у розмірі 150 тисяч гривень, за умови створення двох робочих місць грант може складати до 250 тисяч гривень. Це все залежить від бізнес-плану, написаного претендентом.

«Чітко оговорено, що працівника потрібно прийняти на роботу упродовж 6 місяців від початку отримання гранту і працювати така людина має не менше двох років, є природна плинність. Якщо звільняється ця людина, на її місце потрібно узяти іншу», – пояснює виконувачка обов’язків директора обласного центру зайнятості Алла Чубара.

Державна програма «Надання грантів для створення або розвитку бізнесу» стартувала наприкінці червня і діятиме до 12 грудня 2022-го.

Усіх претендентів на отримання мікрогранту перевіряють через Ощадбанк

«Перевіряється кредитна історія клієнта, ділова репутація, якщо усе гаразд, далі ці документи потрапляють у центр зайнятості. Там проводить співбесіду та погоджують, або не погоджують грант», – розповідає про процедури оформлення фінансування у державній програмі Ірина Гупало.

За її словами, далі у банку відкривають рахунки та відбувається зарахування грошей, які можна вибрати впродовж шести місяців. Ірина Гупало каже: підприємці не можуть отримати готівку, лише оплачувати рахунки за товари та послуги для розвитку бізнесу.

Можливо зацікавить