На Волині діти на потреби ЗСУ зібрали близько 400 тисяч гривень

На Волині діти на потреби ЗСУ зібрали близько 400 тисяч гривень

Близько 400 тисяч гривень зібрали діти з міста Рожища Луцького району для допомоги Збройним силам України. Із зібраних коштів частину вони передали волонтерам на придбання двох гвинтівок системи «антидрон».

За словами ініціаторки збору грошей Вікторії Шварцкоп, другий антидрон, який замовили бійці 14-ї окремої механізованої бригади, доставили на Волинь цими днями. Про це пише «Суспільне».

«Ми закрили ми наш збір на День незалежності, 24 серпня, і зібрали ми тоді 25 тисяч. Нам допомагали ще інші волонтери з Рівного, власними і невласними силами закрили збір, але база - це співи дітей», - каже волонтерка.

На Волині діти на потреби ЗСУ зібрали близько 400 тисяч гривень

Як розповіла волонтерка Віра Шварцкоп, на зброю чекали місяць, ще певний час зайняла доставка. Вартість замовленого антидрона становила 195 тисяч гривень.

Волонтерка Віра Шварцкоп показує придбану рушницю, першу з яких для збиття ворожих дронів купили влітку для одного з військових підрозділів на Харківщині. Збір коштів на потреби військових триває.

Кошти діти з Рожища зібрали за два місяці - на літніх канікулах співали у міському сквері поблизу ринку. Діти співали, а також продавали магніти та сувеніри з гербом.

Найменшій учасниці колективу «Бандерівці» Мар’яні Кучірці - п'ять років.

«Ми збирали гроші на ЗСУ на антидрон і на машину. Не важко, просто співали, а нам давали гроші», - говорить волинянка.

До дітей, які своїм співом допомагають забезпечувати армію, до Рожища із Рівного 21 вересня приїхав вокаліст гурту «От Вінта», художник-карикатурист і громадський діяч Юрій Журавель.

Учасникам дитячого колективу рівнянин подарував свою книгу, а також гуртом виконали кілька пісень. Як розповів Юрій Журавель, про дітей із Рожища чув давно та бачив у соцмережах, як вони волонтерять, тож вирішив приїхати особисто, аби подякувати та підтримати юних волонтерів.

«Про них чути, не тільки Волинь і Рівненщина знають про цих дітей. Відчувається, що це вже діти майбутньої України, європейської нації, яка без комплексів співає, веселиться і цим б’є ворога», - зазначив музикант.

У вересні через початок навчання і несприятливу погоду дитячий батальйон «Бандерівці» не виступав. Як додала волонтерка Вікторія Шварцкоп, збір грошей діти мають намір відновити, зокрема на новий антидрон та авто для бійців на передовій.

Можливо зацікавить

Сергій Притула

Сергій Притула у Луцьку розповів, що думає про псевдоволонтерів

Поховання військового
фото

Сказали, що отримав надважкі поранення, а наступного дня сповістили про смерть: на Волині попрощалися з Героєм Петром Хомичем

кіокушинкайкан карате

У Луцьку відбудеться Чемпіонат України серед юнаків з кіокушинкайкан карате

Ольга Магас, день народження

28 березня: хто з волинян святкує День народження

росіянин військовий депортація
відео

Воював за Україну, а тепер «бомжує» на Волині: росіянину-добровольцю ЗСУ загрожує депортація

Виїзд за кордон

Хотів виїхати до Польщі: на Волині спіймали ухилянта-невдаху

Герой загибель

З перших днів вторгнення боронив Україну: на Луганщині загинув Герой з Волині Дмитро Глущук

журналіст смерть

Обірвалося життя секретаря Волинської облорганізації Національної спілки журналістів України

«Якщо «заробітки на війні» продовжаться й далі, то ми цієї війни не виграємо», - волонтер з Волині

«Якщо «заробітки на війні» продовжаться й далі, то ми цієї війни не виграємо», - волонтер з Волині