На Волині досі не вирішили, чи забороняти феєрверки у новорічну ніч

На Волині досі не вирішили, чи забороняти феєрверки у новорічну ніч

У низці областей України діє заборона на використання піротехнічних засобів у тому числі й у новорічну ніч.  Проте на Волині наразі таке рішення ще не ухвалювали. 

Про це у коментарі виданню ВСН розповіли у пресслужбі Волинської ОВА.

У понеділок, 26 грудня, перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький написав у фейсбуці, що у більшості областей України обласні військові адміністрації заборонили використання піротехнічних виробів, як і у Києві. Він гадає, що найближчими днями, так буде у кожній області.

У відділі інформаційної політики Волинської обласної військової адміністрації повідомили, що наразі такого рішення немає. Кажуть, що, можливо, воно буде ініційоване днями.

Натомість у пресслужбі поліції Волинської області нагалали, що у Луцьку використання піротехнічних виробів заборонено рішенням міської ради ще від 27.08.2014, яке лишається чинним досі.

«Порушникам (користувачам) цих встановлених правил загрожуватиме відповідальність за ст. 173 (Дрібне хуліганство) КУпАП та 182 (Порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях ) КУпАП, ст. 296 (Хуліганство) ККУ», - пояснюють у поліції Волині.

Повідомляється, що продавці піротехнічних виробів нестимуть відповідальність за статтею 164 Кодекс України про адміністративні правопорушення - Порушення порядку провадження господарської діяльності та 195-6 Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів.

Поліція області просить утриматися в новорічну ніч від феєрверків, петард, салютів та інших піротехнічних засобів, не забуваючи про морально-етичний аспект святкування.

До слова крім Луцька заборонили феєрверки цьогоріч і у Горохівській громаді. У липні на сесії депутати ухвалили рішення заборонили використання феєрверків, салютів і їзду авто і мотоциклів без глушника.

Нагадуємо, що комендантську годину у новорічну ніч з 31 грудня проти 1 січня в Україні скасовувати не будуть.

Можливо зацікавить

Волинські проєкти виграли грант від ЄС на понад 7,5 млн євро

Волинські проєкти виграли грант від ЄС на понад 7,5 млн євро

поховання військового
відео
фото

Довгий час вважався зниклим безвісти: на Волині попрощались із Героєм Максимом Турецьким

Павло Лебідь
відео

День народження під арештом: скандальновідомий Паша «Мерседес», що служив на Волині, не зміг вийти за паркан для привітань

поховання військового
відео

Місяці очікувань обірвала чорна звістка: на Волині попрощалися із Героєм Василем Цапом

Війна в Україні

З початку вторгнення захищав Україну: на Луганщині загинув Герой з Волині Ігор Клапіюк

Нагорода Сирський

Призвався до війська з Волині: Сирський нагородив захисника почесною відзнакою

Мазь

Помічна при опіках, висипах, гоїть рани: на Волині виготовляють лікувальну мазь

пампушки
відео

«Пампушки на максималках»: волинський блогер-пекар розповів, як приготувати часникові булочки

погода

Опади та заморозки на Волині: як зміниться погода наступного тижня