На Волині командувач Об’єднаних Сил ЗСУ перевірив готовність відбивати наступ з Білорусі

На Волині командувач Об’єднаних Сил ЗСУ перевірив готовність відбивати наступ з Білорусі

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв перевірив готовність підрозділів, які боронять Волинський напрямок.

Про це повідомляє Командування Об'єднаних Сил ЗС України .

На навчаннях відпрацьовували координацію та ефективну взаємодію між підрозділами Збройних сил України, Національної гвардії, Служби безпеки, Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Серед завдань - ефективна боротьба з диверсійними ворожими групами.

За словами генерал-лейтенанта Сергія Наєва, відповідні підрозділи Сил оборони діяли злагоджено та показали високий рівень навченості й взаємодії.

«Зокрема, підрозділи СБУ здійснювали оперативне забезпечення та керували контрдиверсійними заходами. Підрозділи Національної поліції проводили ізоляційні заходи та боролися з диверсійно-розвідувальними групами. Підрозділи Національної гвардії України виконували завдання щодо недопущення прориву блок-поста диверсійно-розвідувальною групою противника. Своєю чергою підрозділи Збройних Сил України займалися обороною ділянки місцевості, виявленням диверсійно-розвідувальних груп у лісистій місцевості», – каже командувач.

Як зазначив Сергій Наєв, вже зараз намічені практичні кроки щодо покращення навченості особового складу. Відповідно, заходи будуть продовжуватися і надалі задля того, щоби довести дії особового складу до автоматизму.

«Командири мають бути чітко обізнаними в обстановці та приймати адекватні рішення. Це дуже слушно і дуже корисно для спільних дій всіх підрозділів, які входять до складу Сектору безпеки та оборони», – говорить генерал-лейтенант.

Читайте також:

Можливо зацікавить