На Волині кордон із Білоруссю непорушний. Деокупація України триває, - Генштаб ЗСУ

На Волині кордон із Білоруссю непорушний. Деокупація України триває, - Генштаб ЗСУ

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших - противник здійснює обстріли зі всього, що має. Він зазнає втрат, особливо на Харківщині. Втім, зберігається подальша загроза авіаційних та ракетних ударів по всій території України, як із акваторії морів так і з Білорусі.

Про це йдеться у ранковому звседенні Генштабу ЗСУ.

Противник продовжує зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донеччини, утриманні тимчасово захоплених районів Херсонщини, частини Харківщини, Запоріжжя та Миколаївщини.

Веде повітряну розвідку, постійно намагається покращити тактичне положення, вживає заходів щодо покращення логістики забезпечення своїх підрозділів та обстрілює позицій наших військ вздовж усієї лінії зіткнення.

Протягом минулої доби ворог завдав 16 ракетних та 34 авіаційних удари по військових та цивільних об’єктах на території України. 

Від цього постраждали 28 населених пунктів. Зокрема, Славгород, Велика Писарівка, Великі Проходи, Авдіївка, Невельське, Мар’їнка, Нескучне, Велика Новосілка, Дніпро та Брускінське.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін

На інших напрямках противник здійснив обстріли із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, а саме: 

на Сіверському напрямку - неподалік Білопілля, Линового та Грабовського Сумської області;

на Харківському напрямку - в районах населених пунктів Лютівка, Тимофіївка, Дементіївка, Золочів, Соснівка, Питомник, Руські Тишки, Черкаські Тишки та Борщова;

на Слов’янському напрямку - в районах населених пунктів Слов’янськ, Долина, Краснопілля, Велика Комишуваха, Довгеньке та Дмитрівка;

на Краматорському напрямку - біля Кривої Луки, Пискунівки, Сидорового та Роздолівки;

на Бахмутському напрямку - в районах населених пунктів Весела Долина, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Яковлівка, Білогорівка та Веселе;

на Авдіївському напрямку - поблизу Авдіївки, Опитного, Водяного, Первомайського, Карлівки та Красногорівки;

на Новопавлівському напрямку - в районах населених пунктів Великі Новосілки, Шевченко, Вугледар та Мар’їнка;

на Запорізькому напрямку - біля Гуляйполя, Рівнопілля, Новосілки, Вільного Поля, Червоного та Малинівки;

на Південнобузькому напрямку - в районах населених пунктів Мирне, Степова Долина, Біла Криниця, Сухий Ставок, Любомирівка, Безіменне та Нова Зоря.

Противник продовжує зазнавати втрат

На Харківському напрямку ворожі підрозділи зі складу 3 мотострілецької дивізії 20 загальновійськової армії залишились без шляхів забезпечення, особовий склад у паніці. Також, відомо про численні санітарні втрати противника на цьому напрямку. 

За попередню добу до населеного пункту Валуйки Бєлгородської області доставлено понад 75 поранених російських військових, а з Бєлгорода до Москви евакуювали понад сотню окупантів. 

Через значні втрати в живій силі, російські загарбники планують провести так звану «мобілізацію» чоловіків на тимчасово захоплених територіях. Зараз їм заборонили залишати населені пункти.

У відповідь на успішні дії ЗСУ російські загарбники проводять «контрзаходи».

В населених пунктах, на тимчасово захоплених територіях Харківщини та Херсонщини, окупанти посилюють адміністративно-поліцейський режим, забороняють в’їзд та виїзд із населених пунктів, ввели комендантську годину. 

У Херсоні здійснено обшук житлових приміщень мікрорайону Східний, із яких видно Антонівський міст. Місцевих жителів Каховки та Козацького російські військові попередили про відкриття вогню на ураження в разі їх наближення до переправ.

У той самий час Сили оборони вчергове відбили атаки противника в районах населених пунктів Соснівка, Майорськ, Миколаївка Друга, Зайцеве, Весела Долина, Соледар, Бахмут, Піски, Первомайське та Новомихайлівка. Продовжується деокупація України.

Загалом, за останні дні від російської окупації звільнено близько двох тисяч квадратних кілометрів української території. Наші підрозділи зайшли до Куп’янська, триває звільнення населених пунктів Куп’янського та Ізюмського районів Харківщини.

За добу, для підтримки дій наземних угруповань, авіація Сил оборони завдала 23 удари, та знищено чотири зенітних ракетних комплекси, уражено чотири опорних пункти та 15 місць скупчення живої сили і техніки противника. 

Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони знищили два літаки (Су-25 та Су-34), гелікоптер Ка-52, два БпЛА та керовану авіаційну ракету.

 Ракетні війська та артилерія наземних угруповань військ продовжують виконувати завдання з контрбатарейної боротьби, вогневого ураження живої сили та бойової техніки, порушення системи управління та логістичного забезпечення противника.

В результаті вогневого впливу за добу уражено два пункти управління безпілотної авіації, опорні пункти, скупчення озброєння та військової техніки противника в районах зосередження. В зону ураження також потрапила понтонна переправа та плавзасоби противника з військовою технікою на них.

Можливо зацікавить

Українець приплив на надувному матраці до Білорусі

Українець приплив на надувному матраці до Білорусі

На Волині стартував конкурс-огляд колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім»
фото

На Волині стартував конкурс-огляд колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім»

Графік відключення світла Волинська область

Сьогодні ввечері на Волині застосують графіки вимкнення світла. Оновлено

Приїхав з війни в коротку відпустку: військовослужбовець з Волині одружився з переселенкою з Херсона. Фото, відео
відео
фото

Приїхав з війни в коротку відпустку: військовослужбовець з Волині одружився з переселенкою з Херсона. Фото, відео

Герой України

Учитель, тренер, офіцер: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

Мобілізація інвалідність

Чи можлива мобілізація людей з інвалідністю після змін у законі

війна Монатік

«Душа в п'яти впала»: відомий артист з Луцька Monatik розповів, як його сини ледь не потрапили під ракетний обстріл

дзюдо війна

10 місяців вважали зниклим безвісти: титулований дзюдоїст з Луцька загинув у бою на Донбасі

Святковий стіл рецепти

Королівський бенкет: рецепти автентичних волинських страв