На Волині Міністр освіти відкрив освітній хаб

На Волині Міністр освіти відкрив освітній хаб

Безкоштовно опанувати нові спеціальності, отримати психологічну і профорієнтаційну допомогу, доєднатися до розмовних клубів української та англійської мов внутрішньо переміщені особи та місцеві жителі Волині можуть у Освітньому Хабі. Після пілотного етапу центр повноцінно відкрив свої двері для всіх охочих. 

Про це на нараді з міністром освітим і науки України Сергієм Шкарлетом у Волинській ОВА повідомив радник директора інституту модернізації змісту освіти Станіслав Куценко

Куценко підкреслив, що мережа складається з 16 хабів в Україні та Лондоні. Станіслав наголосив, що вони пишаються тим, що вони є Лондоні, Женеві, Варшаві.

«Насправді на Волині хаб працює вже декілька місяців, але нарешті ми можемо його презентувати. Для розуміння, Освітній Хаб - це такий проєкт, який допомагає людині при переміщенні на нову території впоратися із своїми психологічними проблемами, знайти нову роботу, пройти консультації з профорієнтації, а дітям - освоювати онлайн-школу», - сказав радник директора інституту модернізації змісту освіти.

 

Повідомляють, що навчання реалізовується безкоштовно і у змішаному форматі. 

Через Освітній Хаб можна вивчати мови: англійську, німецьку та українську за спеціальною системою, навчатися IT-спеціальностям та іншим робочим професіям, допомогають розвити м‘які навички. 

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, який був присутній на нараді і приїхав на Волинь з робочою поїздкою зазначив, що у пілотному етапі взяли вчасть понад 1 000 осіб, але водночас вони сподіваються, що під час повноцінної роботи хабу, кількість охочих до кінця року збільшиться до 2,5 тисячі дітей та дорослих».

Щоб скористатися послугами хабу Волині потрібно зайти на сайт: www.eduhub.org.ua, знайти його на мапі, відкрити календар подій, які додають щодня, і вибрати цікавий для себе, зареєструвавшись на нього опісля у гугл-формі, і чекати на лист із підтвердженням на пошті. 

Освітній Хаб на Волині розташований у Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти за адресою: вулиця Винниченка, 31 в аудиторіях 41, 44. Для отримань відповідей на додаткові запитання можна написати на електронну пошту хабу: [email protected]

Можливо зацікавить