На Волині можуть відкрити ще один митний пункт з Польщею

На Волині можуть відкрити ще один митний пункт з Польщею

На Волині про відкриття ПП «Адамчуки-Збереже»  говорили вже давно. З початком повномасштабної війни в Україні питання відкриття додаткового ПП набуло дещо іншого змісту.  З цього приводу в облдержадміністрації відбулася робоча зустріч, в ході якої з представниками Шацької селищної ради обговорили спільні подальші кроки в цьому напрямку. 

Про це повідомляють у Волинській ОДА.

 У повідомленні йдеться, що  до 40% транспортних засобів, які перетинають МПП «Ягодин» переміщують вантажі, які до 24 лютого 2022 року експортувалися через морські порти України. Відтак, на міжнародному ПП «Ягодин» спостерігаються значні черги транспортних засобів, які очікують на виїзд з України. 

 До слова, польська сторона також зацікавлена у поглибленні економічних та соціальних зв’язків. 

«Новий ПП «Адамчуки-Збереже» дасть змогу розвантажити існуючі пункти перетину, підвищити їх пропускну спроможність, збільшити об’єми експорту агропромислової продукції та імпорту стратегічних товарів», - йдеться у повідомленні.

З цього приводу в облдержадміністрації відбулася робоча зустріч, в ході якої з представниками Шацької селищної ради обговорили спільні подальші кроки в цьому напрямку. 

Шацький селищний голова Сергій Карпук розповів, що у відкритті пункту пропуску «Адамчуки-Збереже» особливо зацікавлені місцеві мешканці.

Також на засідання обговорили будівництво дороги «Ягодин-Адамчуки», що може стати альтернативною для перетину кордону через новий пункт пропуску. За словами начальниці Служби місцевих автомобільних доріг у Волинській області Оксани Грицюк  проєкт дороги буде зроблений до кінця цього року.   

Тож при облдержадміністрації буде створена робоча група, яка безпосередньо куруватиме питання відкриття ПП «Адамчуки-Збереже».

Читати також:

  • Перед пунктом пропуску «Ягодин-Дорогуськ» накопичується жива черга із зареєстрованих у ній вантажівок через акцію протесту, яку 2 лютого розпочали польські агропідприємства.