На Волині на 70% зросла захворюваність на кишкові інфекції. Чи пов'язано це із підтопленнями

На Волині на 70% зросла захворюваність на кишкові інфекції. Чи пов'язано це із підтопленнями

Від початку року захворюваність кишковими інфекціями на Волині зросла на 70%.

Про це повідомили в обласному центрі контролю і профілактики хвороб, пише Суспільне.

Наразі епідеміологи регулярно роблять дослідження питної води на територіях, що зазнали підтоплення.

Які хвороби фіксують на Волині

Епідемічна ситуація щодо захворюваності на кишкові інфекції в області зараз нестійка – кажуть епідеміологи. З січня зафіксували 154 випадки ротавірусного ентериту, торік у цей же період було 58 випадків.

Також фіксують періодичний епідемічний підйом захворюваності вірусним гепатитом А. На Волині нещодавно локалізували спалах гепатиту в побуті у Камінь-Каширській громаді та спалах ротавірусної інфекції в школі у Луцьку.

Чи пов'язана захворюваність із повінню

«При епідрозслідуванні спалахів водний фактор передачі інфекцій виключено. Захворювань пов’язаних з вживанням питної води не зареєстровано», – зазначають в центрі контролю та профілактики хвороб.

Водночас епідеміологи наголошують, що під час повені для населення існує ризик спалахів інфекційних хвороб, адже повінь може вплинути на якість питної води.

Яка ситуація із підтопленням на Волині

Станом на 2 травня, площі підтоплених сільськогосподарських угідь на Волині дещо зменшилися, – розповів заступник начальника регіонального офісу водних ресурсів Ростислав Кравчук. Минулого тижня фіксували 17, 5 тисяч гектарів підтоплених сільськогосподарських угідь, нині їх кількість зменшилась та становить 14, 2 тисяч гектарів. Це на три тисячі гектарів менше, ніж минулого тижня.

Читайте також:

Можливо зацікавить