На Волині найбільше роботу шукають жінки-переселенки

На  Волині найбільше роботу шукають жінки-переселенки

На Волині найбільше до обласного центру зайнятості в пошуках роботи звертаються ті люди, які приїхали зі тимчасового окупованих областей - Донецької, Харківської та Луганської. У пошуку роботи звертаються переселенці віком від 18-75 років, із них 75 % - жінки. 

Про це йдеться на сайті Волинської ОВА.

Про це розповіла заступницею директора обласного центру зайнятості Алла Чубарова на нараді, де обговорили проблеми та особливості працевлаштування внутрішньо переміщених осіб на Волині. 

«Найбільша кількість звернень від громадян із Донецької, Харківської й Луганської областей. У пошуку роботи звернулися переселенці у віці від 18-75 років, з них 75 % становлять жінки», – наголосила керівниця Волинського ОЦЗ.

Вона проінформувала про кількість зареєстрованих переселенців у службі зайнятості та перелік послуг, які вони можуть отримати.

Також Чубарова  розповіла, що від початку війни Служба зайнятості активно реалізує програму компенсації витрат роботодавця на оплату праці: за кожного переселенця підприємець отримує 6500 протягом 2 місяців. Крім того, нагадала про державну програму мікрогрантів «єРобота», яка спрямована на стабілізацію й розширення ринку праці.

Тож під час наради заступники обговорили головні напрями щодо забезпечення якісного надання соціальних послуг з пошуку роботи та забезпечення зайнятості громадянам, які вимушено залишили місце проживання в наслідок агресії рф.

До речі, що отримати консультацію фахівців можна, зателефонувавши на гарячі лінії – (0332) 72-52-40, (066) 353-74-95, (068) 063-42-15.

Можливо зацікавить

Поховання військового
фото

Сказали, що отримав надважкі поранення, а наступного дня сповістили про смерть: на Волині попрощалися з Героєм Петром Хомичем

кіокушинкайкан карате

У Луцьку відбудеться Чемпіонат України серед юнаків з кіокушинкайкан карате

Ольга Магас, день народження

28 березня: хто з волинян святкує День народження

росіянин військовий депортація
відео

Воював за Україну, а тепер «бомжує» на Волині: росіянину-добровольцю ЗСУ загрожує депортація

Виїзд за кордон

Хотів виїхати до Польщі: на Волині спіймали ухилянта-невдаху

Герой загибель

З перших днів вторгнення боронив Україну: на Луганщині загинув Герой з Волині Дмитро Глущук

журналіст смерть

Обірвалося життя секретаря Волинської облорганізації Національної спілки журналістів України

лікар-травматолог смерть

Понад 40 років присвятив медицині: помер лікар-травматолог з Волині

Євро-2024 Польща Уельс

«Моя сім'я була замучена Бандерою»: уродженець Волині пробився на Євро-2024 із збірною Польщі