На Волині не вщухають пожежі в екосистемах: за кілька днів рятувальники гасили 112 займань

На Волині не вщухають пожежі в екосистемах: за кілька днів рятувальники гасили 112 займань

Лісівники та рятувальники постійно залучені до гасіння пожеж в екосистемах. Загалом на Волині вже зафіксовано 112 випадків загорянь.

Про це повідомляє Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства.

На їх локалізацію працівники державної лісової охорони та техніка виїжджали кожного разу. Залучено в межах 1000 людей особового складу лісгоспів та членів добровільних пожежних дружин.

За ці кілька теплих днів вигоріло 1 222 га площ. Всі вони - зона відповідальності територіальних громад.

Зокрема:

Минулої доби горіло поле біля с. Прип’ять Шацької ТГ. Згоріло до 10 га.

Для гасіння було задіяно пожежний автомобіль людські та технічні ресурси місцевого лісництв та громади.

Горіли  землі Смідинської громади поблизу 59 кв. Старовижівського л-ва. Згоріло приблизно 35 га сухої трави і частково самосіви.

Було залучено від лісгоспу пожежний автомобіль і трактор. Також техніку та ресурси ДСНС та громади. Долучилися до гасіння небайдужі жителі громади.

Пожежа була у с. Береськ Луцького р-ну, де горіла болотиста територія орієнтовною площею до 70 га. Пожежу було локалізовано. До територій лісгоспу пожежа не дійшла. Було задіяно 4 пожежних автомобілі ДСНС, 6 тракторів місцевих жителів. Працювали на місці 10 майстрів лісу та до 20 людей місцевого населення.

Горіли землі Ковельської ТГ, орієнтована площа близько 15 га.

Локалізовано і підпал на землях Черевахівського старостинського округу на Камінь-Каширщині, поблизу 37 кварталу Черевахівського лісництва. Приблизна площа – 0,5 га. Задіяні були працівники лісової охорони та техніка ДП «Камінь-Каширське ЛГ».

Близько 10 га згоріло поблизу с. Мосир на Любомльщині. На гасіння було задіяно пожежні машини, трактори лісгоспу. Працювали над локалізацією 20 людей.

Ще 100 га території сільгоспугідь вигоріло поблизу Чорноплеського лісництва ДП «Любомльське ЛГ». На гасіння було задіяно три пожежні машини, трактор лісгоспу. Працювали 40 людей.

У середу, 23 березня, лісовій охороні вдалося виявити та притягнути до відповідальності винних у підпалах.

Зокрема загоряння поблизу кв. 46 Цуманського л-ва ДП «Ківерцівське ЛГ спричинив місцевий житель Мізун Л. В. Його затримала група оперативного реагування лісгоспу. На порушника складено адмінпротокол.

Затримали і винуватця пожежі на Любешівщині. Це житель с. Велика Глуша Мисько М. С.

В селі Хотешів Камінь-Каширського р-ну затримали палія, який випалював стерню. Повідомлено працівників поліції. Здійснив підпал житель с. Добре Корінчук П. В.

Працівники ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» спільно з відділом ЗНС Ковельського РУ ГУ ДСНС України у Волинській області виявили факт спалювання сухої трави жителем м. Ковель Капітула Є.

 

Можливо зацікавить