На Волині об'єднають ліцей та школу

На Волині об'єднають ліцей та школу

Ковельська міська рада більшістю голосів депутатів вирішила реорганізувати шляхом злиття ліцей №5 та заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №8.

Таке рішення прийнято на пленарному сесійному засіданні сьогодні, 30 травня, напередодні проведення у Ковелі свята останнього дзвоника, пише Ковель Медіа.

Яку назву та номер буде мати новий навчальний заклад – невідомо, але «злита» п’ята школа, так само як і восьма, як юридичні особи, існувати вже не будуть.

На сесії цьому рішенню передував інший проєкт. Депутати мали затвердити план трансформації мережі закладів загальної середньої освіти Ковельської територіальної громади на 2023-2024 роки. Депутат  Валерій Черняков наполіг, щоб начальник управління освіти виконавчого комітету Віктор Бичковський вийшов до трибуни, бо «хочемо бачити його лице, як він буде червоніти». Обранець громади запитав чиновника: скільки шкіл буде оптимізовано у нашій громаді, і які.

«У нас мова йде об’єднання п’ятої і восьмої школи, і про пониження ступеня школи №2 на Ковелі-2, Білинського і Зеленського ліцеїв. У нас немає слова «ліквідація»… Я не прихильник закривати будь-яку школу, але те, що ми робимо зараз, згідно нашої трансформації, це є найоптимальніший варіант, враховуючи дану ситуацію, в тому числі демографічну», – відповів Віктор Бичковський

Валерій Черняков нагадав ситуацію у Ковелі із дитячими садками, які масово закривалися у 90-х роках.

«Спочатку продали всі садки, а потім не було куди дітей вести», – дорікнув він владі

Головний освітянин міста наголосив, що міська влада нічого не закриває.

«Ще раз хочу сказати: ми жодного навчального закладу не закриваємо. Об’єднання п’ятої та восьмої шкіл – це не закриття, тому що ми зберігаємо абсолютно все і вся за винятком… да, буде один директор, а не два, ну і питання про заступника будемо вирішувати. Воно вже практично майже вирішене. Все інше залишається в силі, тобто слова «закриття» і близько я не бачу», – пояснив Віктор Бичковський

Підтримали план трансформації 19 депутатів, цього було не достатньо для прийняття рішення.

Наступним питанням йшло злиття ліцею №5 та школи №8. Жодних запитань щодо цього проєкту в депутатів уже не було. За реорганізацію навчальних закладів проголосували 22 обранці громади.

Читайте також:

Можливо зацікавить