На Волині облаштували ще одну шкільну велопарковку

На Волині облаштували ще одну шкільну велопарковку

У рамках національної кампанії «Велосипедом до школи» на території ліцею в селі Копачівка Луцького району встановили велопарковку критого типу для школярів та вчителів. На ній можна розмістити 20 велосипедів.

Про це розповів у коментарі Суспільному директор навчального закладу Юрій Пироганич.

Ініціатором участі в проєкті став вчитель історії Сергій Янішевський, який торік подав заявку на участь у всеукраїнському проєкті, – сказав директор ліцею. Серед 200 заявок відібрали 15 учасників, серед яких обрали дві волинські школи: ліцей у Ківерцях, де облаштування завершили раніше, та ліцей у Копачівці.

Велопарковку облаштували нещодавно, зазначив директор Юрій Пироганич, і нею вже активно користуються як учні, так і педагоги.

«Зараз знов сонце блиснуло, то і діти, і вчителі приїжджають на велосипедах і ставлять. Я сам часом велосипедом приїжджаю. Дітей з інших сіл довозить автобус, але велопарковка в нас щодня заставлена, особливо коли гарна погода», – сказав освітянин.

На Волині облаштували ще одну шкільну велопарковку

Окрім цього, для ліцею надали два велосипеди з шоломами та замками для навчання учнів безпечної їзди на велосипеді, а також набір велоінструментів.

Довідково: велопроєкт для освітніх закладів України впроваджує U-Cycle (громадська організація «Асоціація велосипедистів Києва») в партнерстві з неурядовою організацією ChildFundDeutschland, – повідомили на сайті Копачівської громади.

Читайте також: 

Можливо зацікавить