На Волині під забороною відвідування 3 000 гектарів лісу

На Волині під забороною відвідування 3 000 гектарів лісу

Майже три тисячі гектарів лісових масивів у Волинській області знаходяться в зоні прикордоння, де відвідування практично повністю заборонене.

Про це розповів у програмі «Радіодень» на «Українському радіо. Луцьк» заступник начальника Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Борис Бабеляс, пише Суспільне

З його слів, з настанням весни ця заборона не припиняє діяти – військова адміністрація ще у 2022 році видала розпорядження про обмеження та заборони відвідування певних лісових масивів на час дії воєнного стану.

Борис Бабеляс говорить: перш ніж їхати в ліси прикордоння, слід дізнатися у працівників лісгоспів локації, куди можна заїжджати.

«Дуже значна територія, де проїзні дороги, інші важливі об'єкти з точки зору військових так само суттєво обмежені. Багато територій заміновано та повністю виключено з відвідування», – зазначив посадовець.

Із настанням теплої весняної погоди, додав Борис Бабеляс, волинянам, які хочуть відвідати ліси, рекомендують скористатися спеціально облаштованими місцями — рекреаційними зонами та пунктами.

Читайте також:

  • Фортифікаційні споруди, спостережні вежі, протитанкові рови, бетонні та сіткові паркани – все це облаштовують на українсько-білоруському кордоні, аби ворог не міг пройти на Волинь.
  • З металошукачем шукав цінні речі в полі: на Волині від вибуху снаряду загинув чоловік. 
  • Кордон заміновано: волинян закликають не йти у ліс по ялинки

Можливо зацікавить