На Волині покарали лісівника, який їздив п'яним за кермом

На Волині покарали лісівника, який їздив п'яним за кермом

Колишнього начальника відділу охорони і захисту лісу ДП «Городоцьке лісове господарство» Вадима Малишка спіймали за п’яною їздою. Хоч він і заперечував свою провину, суд його оштрафував та заборонив на рік керувати транспортом.

Відповідну постанову виніс Маневицький районний суд 7 листопада, - пише Сила правди

Ввечері 8 жовтня на лісовій дорозі із селища Маневичі до села Галузія Вадима Малишка за кермом службового «Reno Duster» зупинили патрульні. Виявивши ознаки алкогольного сп’яніння, правоохоронці запропонували водієві пройти освідування на місці зупинки, або ж поїхати до лікарні. Натомість чоловік відмовився від огляду, а патрульні склали на нього адміністративний протокол. 

До суду лісівник не з’явився, але в письмовому поясненні зазначив, що заперечує свою провину, а поліцейські, з його слів, припустилися помилок. Мовляв, його не направили на огляд у лікарню, не розповіли про право на юридичну допомогу, не внесли відомість про відсторонення його від права керування автівкою і загалом – алкоголю, каже, не вживав у цей день.

Натомість суд отримав відеозапис, де заперечуються слова Малишка: йому неодноразово пропонували пройти огляд з алкотестером та у лікарні, але він відмовився. Також поліцейські доступно йому розповіли про наслідки відмови. А жодних доказів, які б спростовували вину лісівника, суд не отримав. 

Суд визнав Вадима Малишка винним та покарала його штрафом у розмірі 17 тисяч гривень, позбавив права керування транспортом на рік. Він також мусить відшкодувати судові витрати на суму 496 гривень. 

Постанову ще можуть оскаржити.

До слова, про інцидент з лісівником стало відомо 9 жовтня. У мережі Facebook користувач Олександр Новіков звернувся до очільника Держлісагентства України Юрія Болоховця і начальника Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Олександра Кватирка з проханням звернути увагу на підлеглого, який, за словами дописувача, «не вперше сідає за кермо під мухою». 

«Даний працівник часто дозволяє собі такі речі як керування державним автомобілем під «мухою», але він має дуже впливових покровителів у ВОУЛМГ», – написав Новіков.

Можливо зацікавить