На Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм Бойчуком

На Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм Бойчуком

У суботу, 8 квітня у Ковелі в останню дорогу провели захисників Євгенія Косарика та Юрія Бойчука, які віддали життя за Україну.

Про це у фейсбуці повідомив Ковельський міський голова. 

Міський голова Ігор Чайка висловив співчуття родинам полеглих Героїв – Євгенія Косарика та Юрія Бойчука та розповів громаді про кожного з них.

Юрій Бойчук пройшов пекельний рік повномасштабного вторгнення. Він був мобілізований до війська 26 лютого 2022 року. Воював на Херсонщині, в Миколаївській та Харківській областях. 

Юрій Бойчук загинув, отримавши важкі поранення, на другому році активної боротьби з російським агресором – а саме 2 квітня 2023 року поблизу селища Дробишеве Краматорського району Донецької області. Броньований транспортер, в якому був Юрій, наїхав на міну. 

«Юрій працював в дорожній службі ШБУ-63 Ковеля, також дорожній службі біля Броварів на Київщині. Але мав серце патріота. Багато читав про історію України та історію воєн у всьому світі. Своє ім‘я він назавжди вписав в історію нашої країни і нашої громади. Лишилася без сина мама, без чоловіка – дружина, без тата – двоє синів», – пише Ігор Чайка.

Євгеній Косарик родом із села Доротище, навчався у місцевій гімназії. Після її закінчення отримав фах столяра у Ковельському професійно-технічному училищі. Багато хто з односельчан звертались до нього за допомогою в облаштуванні осель. Хлопець ніколи нікому не відмовляв.

Військова історія Євгенія Косарика розпочалася ще у 2014 році, коли він брав участь в АТО і вже тоді воював на сході. Там він отримав поранення і контузію. А коли 2022 року розпочалося повносмаштабне вторгнення, Євген пішов воювати добровольцем, хоч через інвалідність II групи міг лишатися вдома. 

Коли війна покликала знову, Євгеній Косарик став заступником командира бойової машини, навідником-оператором гірсько-штурмового батальйону. 

Він загинув ще 15 жовтня 2022 під час штурмових дій поблизу населеного пункту П’ятихатки Херсонської області. Його дружина довго шукала шляхи, аби повернути тіло коханого додому. 

І ось через майже півроку з моменту загибелі отримали можливість попрощатися з Героєм, віддати його тіло землі тут, на рідній Ковельщині, кометує голова Ковелької міської ради, 

Євгеній Косарик був удостоєний високих військових нагород і під час участі в АТО, і в березні 2022 року. Указом Президента України отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня. 

На Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм БойчукомНа Волині попрощалися із загиблими Героями – Євгенієм Косариком та Юрієм Бойчуком

Редакція ВСН висловлює співчуття родинам загиблих. Вічна шана і слава Героям!

 

Можливо зацікавить

Востаннє додому: до Луцька «на щиті» повертаються полеглі на війні Герої

Востаннє додому: до Луцька «на щиті» повертаються полеглі на війні Герої

Герой України

Учитель, тренер, офіцер: захиснику з волинської бригади просять посмертно присвоїти державну нагороду

Соледар Герой України

Майже 40 днів лікарі боролися за його життя: 23-річному захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

петиція військовий

Діти втратили батька: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Герой України

Не встиг розписатися з коханою: захиснику з Луцька просять посмертно присвоїти державну нагороду

Герой України

Понад пів року рідні сподівались, що живий: розвіднику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Герой України

Загинув у один день з односельчанином: розвіднику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Герой України

Добровільно приєднався до ЗСУ, попри те, що не підлягав мобілізації: захиснику з Волині просять посмертно присвоїти державну нагороду

Найкращий тато, коханий чоловік, єдиний син і вірний побратим: молодому воїну з Волині просять присвоїти звання Героя України

Найкращий тато, коханий чоловік, єдиний син і вірний побратим: молодому воїну з Волині просять присвоїти звання Героя України