На Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором Майоренком

На Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором Майоренком

У п'ятницю, 17 березня, Володимир-Волинська громада провела в останню путь двох Героїв – 50-річного майора Володимира Бойка та 46-річного сержанта Віктора Майоренка.

Про це повідомляє Володимирська міська рада.

Чин похорону Володимира Бойка, серце якого раптово зупинилось 12 березня під час виконання бойового завдання, відбувся у храмі святого Юрія у Володимирі. Кадровий військовий значну частину життя приділяв захисту нашої держави та підготовці професійних військових. Попрощатись із бійцем прийшли рідні, близькі, друзі, побратими померлого, представники міської влади.

«Із початку повномасштабного вторгнення ворога, наша громада не перестає перебувати у скорботі. Щодня ми змушені прощатись з кращими синами України, Героями, які за покликом серця виконували свій громадянський обов’язок. Сьогодні ми віддаємо шану кадровому військовому, майору Володимиру Бойку, який був прикладом для наслідування, який боронив наш суверенітет та наше мирне життя. Дорога родино, прийміть щирі співчуття! Його вчинки та подвиги залишаться у нашій пам’яті назавжди», – зазначив секретар міської ради Іван Юхимюк у прощальній промові.

Сержант Віктор Майоренко служив у прикордонних військах інспектором відділення снайперів. Життя Віктора обірвалось під час виконання бойового завдання внаслідок ворожого обстрілу в районі Соледару. Довгих 44 дні, упродовж яких його рідні сподівались, що він потрапив у полон, прикордонник вважався зниклим безвісти. У Віктора залишилась мама, сестра, дружина та двоє донечок.

Попрощались із сержантом спершу у його будинку в селі Заріччя, звідки труну пронесли на руках рідною вулицею. Чин похорону відбувся у соборі Різдва Христового.

«Ми вшановуємо подвиг Героя Віктора Майоренка, якого я знав особисто з дитинства, адже ми мешкали по сусідству. Завжди пам’ятатиму Віктора доброю, життєрадісною людиною, а ще вірним товаришем та справжнім патріотом України. На жаль, боротьба за незалежність нашої держави коштувала йому життя. Від імені усієї громади висловлюю глибоке співчуття родині полеглого воїна. Підтримуємо вас у годину скорботи та завжди пам’ятаємо подвиг Віктора», – зазначив у промові міський голова Ігор Пальонка.

Обох захисників громада проводжала навколішки із синьо-жовтими стягами у руках коридором шани. Володимира Бойка поховали на Федорівському кладовищі з усіма військовими почестями під залпи почесної варти. А Віктор Майоренко знайшов вічний спочинок на цвинтарі у селі Новосілки.

На Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором МайоренкомНа Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором МайоренкомНа Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором МайоренкомНа Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором МайоренкомНа Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором МайоренкомНа Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором МайоренкомНа Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором МайоренкомНа Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором МайоренкомНа Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором МайоренкомНа Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором МайоренкомНа Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором МайоренкомНа Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором МайоренкомНа Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором МайоренкомНа Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором МайоренкомНа Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором МайоренкомНа Волині попрощалися із загиблими Героями Володимиром Бойком та Віктором Майоренком

 

Можливо зацікавить

Героя шукали майже два роки: 21-річного воїна Василя Сокола перепоховали у рідному селі на Волині. Фото
фото

Героя шукали майже два роки: 21-річного воїна Василя Сокола перепоховали у рідному селі на Волині. Фото

Сергій Притула

«Читаю коментарі, щоб відпочити»: Сергій Притула у Луцьку розповів про хейт в інтернеті

Олександр Олійник

Мати впевнена, що Герой, а в частині кажуть, що покинув поле бою: півтора роки рідні не можуть знайти військового з Волині

Син Героя, як і батько, захищає Україну: на Волині попрощалися із полеглим Василем Гавруком
фото

Син Героя, як і батько, захищає Україну: на Волині попрощалися із полеглим Василем Гавруком

Бійці Волинської бригади ТрО на сході України знищили «буханку» росіян
відео

Бійці Волинської бригади ТрО на сході України знищили «буханку» росіян

На Волині попрощалися із молодим Героєм Олександром Пархомчуком

У 25 загинув за Україну: на Волині попрощалися із молодим Героєм Олександром Пархомчуком

Поховання військового
фото

Сказали, що отримав надважкі поранення, а наступного дня сповістили про смерть: на Волині попрощалися з Героєм Петром Хомичем

На війні загинув 25-річний Герой з Луцька
історії війни

«Не встигла подумати про нього – він уже телефонував»: командиру інженерно-саперного взводу з Луцька навіки 25 років

На Волині прощаються із захисником України
відео

Передчасно відійшов у вічність: на Волинь «на щиті» привезли тіло Героя Олександра Мохнюка. Відео