На Волині прикордонник допоміг депутату міськради незаконно захопити 45 га земель

На Волині прикордонник допоміг депутату міськради незаконно захопити 45 га земель

На Волині повідомили про підозру депутату однієї із міських рад та посадовцю прикордонної служби за самовільне захоплення 45 гектарів землі. 

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, упродовж 2018-2021 років товариство з обмеженою відповідальністю та власники земельних ділянок уклали договори оренди на 335 ділянок загальною площею майже 285 гектарів, розташованих в межах прикордонної смуги у Володимирському районі на Волині. 

Пізніше керівник підприємства спільно із начальником відділення прикордонної служби самовільно зайняв ще понад 45 га суміжних територій, з яких 14,5 – у прикордонній смузі.

«Щоб збільшили прибуток, керівник підприємства організував на цих землях вирубування дерев і чагарників, обробку і удобрення, проведення посівних та інших робіт, пов'язаних із вирощуванням сільськогосподарської продукції, а прикордонник – зобов’язувався усунути перешкоди для доступу працівників і техніки, а також всіляко сприяти незаконній діяльності», - йдеться у дописі. 

Внаслідок таких дій було завдано збитків на суму майже 7,3 мільйони гривень. 

На цей час вирішується питання про обрання для вказаних осіб міри запобіжного заходів та відсторонення від посад. Підозрюваним загрожує обмеження волі на строк від 2 до 4 років або дворічне позбавлення волі.  

На Волині прикордонник допоміг депутату міськради незаконно захопити 45 га земельНа Волині прикордонник допоміг депутату міськради незаконно захопити 45 га земель
 

Головне фото - ілюстративне  Читайте також: 

Можливо зацікавить