На Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячності

На Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячності

27 травня відбулася толока з прибирання давнього польського цвинтаря у села Скірче Торчинської громади. Про це йдеться на сторінці громади.

Село Скірче має «польську» сторінку у своїй історії. За переказами, саме тут поховано і відому польську письменницю Єву Фелінську (померла ще у 1859 році).

На польському кладовищі є і могилка малолітньої сестри Єви Фелінської, а загалом тут багато склепів, гарних пам'ятників на могилах.

Завдяки старанням старости села Світлани Федонюк, до прибирання долучилися місцеві жителі, працівники СГПП «Дружба» та волонтери.

«Дуже вдячні братам полякам за їхню людяність і підтримку України у непростий час. Цінуємо вашу доброту. Ми щороку намагаємося привести до ладу польське кладовище. Але цьогоріч з особливим завзяттям працювали. Бо розуміємо: війна назавжди поєднала два народи: Україну та Польщу. Мусимо думати не лише про сьогодення, але й дбати про збереження польської історії в Україні», - зазначила Світлана Федонюк.

На Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячностіНа Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячностіНа Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячностіНа Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячностіНа Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячностіНа Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячностіНа Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячностіНа Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячностіНа Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячностіНа Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячностіНа Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячностіНа Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячностіНа Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячностіНа Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячностіНа Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячностіНа Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячностіНа Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячностіНа Волині продовжують впорядковувати польські кладовища на знак вдячності

Нагадаємо, що раніше волиняни на знак подяки полякам прибрали католицький цвинтар у Голобах. 

Можливо зацікавить

Сергій Притула

Сергій Притула у Луцьку розповів, що думає про псевдоволонтерів

Поховання військового
фото

Сказали, що отримав надважкі поранення, а наступного дня сповістили про смерть: на Волині попрощалися з Героєм Петром Хомичем

кіокушинкайкан карате

У Луцьку відбудеться Чемпіонат України серед юнаків з кіокушинкайкан карате

Поляки розблокували один з пунктів пропуску на кордоні з Волинню

Протести на кордоні з Польщею: розблоковано один із пунктів пропуску

Ольга Магас, день народження

28 березня: хто з волинян святкує День народження

Звільнення  командувача Єврокорпусу Ярослава Громадзинського

Навчав ЗСУ: у Польщі через шпигунський скандал звільнили командувача Єврокорпусу

росіянин військовий депортація
відео

Воював за Україну, а тепер «бомжує» на Волині: росіянину-добровольцю ЗСУ загрожує депортація

Виїзд за кордон

Хотів виїхати до Польщі: на Волині спіймали ухилянта-невдаху

Герой загибель

З перших днів вторгнення боронив Україну: на Луганщині загинув Герой з Волині Дмитро Глущук