На Волині просять заборонити церкву московського патріархату

На Волині просять заборонити церкву московського патріархату

Депутати Волинської облради звернулися до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України та очільника Волинської обласної військової адміністрації з приводу заборони Української православної церкви московського патріархату на території країни.

Відповідне звернення підтримали обранці на позачерговому сесійному засіднні облради 15 вересня.

"Сьогодні в історії Волині - знаменний день. Ми довго йшли до того, аби ліквідувати цю п'яту колону. Ми започаткували цей шлях та доклали багато зусиль, аби вона була заборонена. В Україні має бути українська церква", - наголосив депутат Анатолій Вітів.

За словами депутата Олександра Пирожика, область запізнилася з прийняттям такого рішення, адже більшість регіонів уже підтримали заборону московського патріархату.

"Навіть районні ради зуміли знайти голоси аби підтримати цю позицію. Ми повинні пам'ятати, що російська церква маскуються під українську. Ми після війни мусимо мати цілісну церкву. І мене, як військового, побратими просили передати: "Ми повинні чітко заявити свою позицію стосовно цього патріархату, а не чекати поки військові за це візьмуться. А зачистка точно буде, якщо не вирішиться це юридично", - наголосив обранець.

Владика Михаїл під час звернення до депутатів зазначив: "Сьогодні у нас є спільні інтереси, аби українська армія перемогла, і усі повернулися живими додому. Думав, що доведеться вас агітувати, але бачу, що це не потрібно. Мені не хочеться аби церква була замішана у війні у плані калаборації. Вони пробувають займатися гуманітарною, але сутність не змінюється. Ми за єдину помісну церкву, і патріархат у нас може бути лише один - Київський".

Можливо зацікавить