На Волині розпочався фестиваль тюльпанів

На Волині розпочався фестиваль тюльпанів

У четвер, 4 травня на Волині розпочався шостий щорічний фестиваль квітів «Волинська Голландія».

Про це повідомляє Волинь Post.

Із Луцька вирушаємо автівкою. 40 хвилин – і ми на місці. Приблизно стільки часу займає маршрут із центру міста до локації – 36-го кілометру траси Луцьк-Ковель (неподалік від села Свидники).

Здалеку помітно, що людей на фестивалі порівняно не дуже багато. Причин, вочевидь, кілька: будній день, не зовсім сприятлива погода і повінь, яка вплинула на цьогорічне цвітіння тюльпанів.

Та попри підтоплене поле фестиваль вирішили провести. Мовляв, більша частина квітів таки вціліла. 

Як-то кажуть, краса в очах того, хто дивиться, тож минаємо болотяну стежку, що веде до квітучого поля, і йдемо насолоджуватися прекрасним. 

На Волині розпочався фестиваль тюльпанів

На перший погляд квітів суттєво поменшало. Дещо далі видніє калюжа. Та це ніяк не вплинуло на захват Надії Іванівни, яка приїздила на фестиваль вперше. 

«А чого погода має лякати? Нема чого боятися. Душа радіє, що в нас в Україні така краса! Ще й Волинська область. Ото дивляться на Європу, а потім в нас таке роблять», – запевняє Надія Іванівна.

Жінка приїхала сюди з Горохова, щоби відпочити від метушні і гнітючої атмосфери, а заодно ще й цибулини квітів придбала. Піоновидні тюльпани, ділиться, полюбились найбільше.

На Волині розпочався фестиваль тюльпанівНа Волині розпочався фестиваль тюльпанів

«Сама не продаю, я на них люблю дивитися… В мене вдома великий квітник. Люблю вийти, порозмовляти з ними. Квітка, як і людина, має душу», – натхненно продовжує співрозмовниця. 

«Перед кожним фестивалем, зазначила організаторка, висаджують 200-300 тисяч нових цибулин тюльпанів, щоб омолодити колекцію. Тож квітів тут може бути до мільйона», – розповіла організаторка фестивалю Тетяна Пашковська.

На Волині розпочався фестиваль тюльпанівНа Волині розпочався фестиваль тюльпанівНа Волині розпочався фестиваль тюльпанівНа Волині розпочався фестиваль тюльпанівНа Волині розпочався фестиваль тюльпанівНа Волині розпочався фестиваль тюльпанівНа Волині розпочався фестиваль тюльпанів

Окрім милування тюльпанами, організатори мають чим дивувати. З новенького на фестивалі – дитячі фотозони, атракціони, кав’ярня та крафтові бургери. Чимало у продажу й продуктів бджільництва. 

На Волині розпочався фестиваль тюльпанівНа Волині розпочався фестиваль тюльпанів

Читайте також:

• Волинська Голландія: як працюватиме та яка вартість квитка

• Цьогоріч Волинській Голландії бути, попри підтоплене поле

Двори та будинки стоять у воді: підтоплення не відступають з низки областей

Можливо зацікавить