На Волині школа і садочок лишились без тепла: в чому причина

На Волині школа і садочок лишились без тепла: в чому причина

Посеред опалювального сезону в комунальних установах Іваничів вимкнули опалення.

Про це повідомляє Буг з посиланням на власні джерела.

Керівник виробничої дільниці ТОВ «Аванті-Девелопмент», яка надає послуги з теплопостачання комунальним установам Іванич Олег Новосад зазначив, що в котельні, яка опалює дитсадочок і ліцей №1 сталася технічна поломка. А громада, переконує він, має чималий борг перед постачальником тепла.

Те, що теплопостачання у комунальних закладах Іваничів припинилось, виданню ВСН підтвердила і голова громади Лідія Томашевська.

Без тепла залишились лікарня, первинна ланка медичної допомоги, школи, дитсадок, Будинок школяра, інклюзивний центр, музична школа, Будинок культури, селищна рада.

«На цих об'єктах було припинено теплопостачання, проте жодного повідомлення до розпорядників коштів не надходило. Ніхто не знав, через яку причину зупинилося опалення. Хоча згідно з договорами вони були зобов'язані проінформувати про відключення. Начальник відділу освіти звернулась до постачальників теплової енергії, однак відповіді ми не отримали. Звичайно, мусимо оперативно зреагувати. У понеділок, 7 березня, відбулось перше підготовче засідання суду щодо розгляду тарифу, який був затверджений виконкомом у вересні 2022 року, на період воєнного стану та 60 днів після у розмірі 3,190 грн/Гкал.

Однак на цей час в актах виконаних робіт теплопостачальна організація виставляє тариф 3,004 грн/Гкал, який не є затверджений виконавчим комітетом. Через умови договору, які нам надає монополіст, у нас немає можливості забезпечити виконання законодавства при отриманні теплової енергії. Склались обставини так, що керівник теплопостачальної організації дав вказівку не письмово, а усно зупинити котельні у зв'язку з причинами, про які нам ніхто не повідомив. На наступному тижні буде ще одне підготовче засідання в звичайному режимі. Крім того, попередньо ухвалою окружного адміністративного суду було відмовлено компанії «Аванті» у скасуванні рішення нашого виконавчого комітету», - зазначила Лідія Томашевська.

Як стало відомо раніше, селищна рада боргувала за опалення комунальних установ понад 2,5 мільйона гривень. Наразі цей борг, переконує керівниця громади, частково виплатили. 

Натомість на підприємстві такого оптимізму не поділяють.

«Питання не вирішили. Томашевська не хоче погашати заборгованість. Хоча кошти у бюджеті для цього є. Члени виконкому її бояться. Хоча вони не погоджуються з її рішенням. Але йти проти її волі не хочуть. Тому тепла поки не буде», – зауважив директор ТОВ «Аванті-Девелопмент» Костянтин Богатов у коментарі Бугу.

Проте станом на 17.00 7 березня голова Іваничівської громади запевнила, що теплопостачання на котельнях уже відновлено.

Читайте також:

Можливо зацікавить