На Волині школярам влаштували велопробіг до Дня Європи

На Волині школярам влаштували велопробіг до Дня Європи

Для школярів Підгайцівського ліцею організували велопробіг околицями мальовничої місцевості Підгайців.

Прогулянку приурочили до  Дня Європи. Близько 50 учасників у складі школярів, вчителів та директорки школи стартували від місцевого стадіону у Підгайцях, - йдеться на сайті громади.

Учасники велопробігу заспівали Гімн України. Хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв  та урочисто розтягнули Державний Прапор України та Європейського союзу на знак єднання та дружби, які провезли запланованим маршрутом.

Директорка ліцею Лариса Ляшук привітала учасників велопробігу, побажавши всім вдалої прогулянки та зазначила: «Наша Україна - це центр Європи!  І сьогодні вона бореться за те, щоб бути вільною та незалежною державою у світі. Цей велопробіг ми присвячуємо всім нашим захисникам, які відстоюють честь і  славу, свободу Батьківщини, демократичні Європейські цінності».

У травні  ми маємо змогу помилуватися цвітінням ріпаку,  тож маршрут вело прогулянки не оминув ріпакового поля, де жовтий цвіт переходить у блакитне небо. Учасники велопробігу зробили фото на фоні патріотичних кольорів.

Відвідали школярі, також,  історичну локацію “Хутір малі Підгайці”, де  ознайомитись з інформацією про трагедію, яка розміщена на стенді поряд.

Кінцевою зупинкою визначили берег місцевої річки у Підгайцях.  Там молоді спортсмени відпочили та перекусили.

«Вело прогулянка на свіжому повітрі створила позитивний заряд та гарний настрій для всіх учасників, вона була надзвичайно патріотичною та дружньою. Ми мали намір донести до учнів, що Україна не лише географічний центр Європи, а й гордий представник європейської спільноти. Бажаємо усім мирного неба над головою та вітаємо з Днем Європи!» - прокоментувала заступник директора з виховної роботи Юлія Ющук.

Можливо зацікавить