На Волині «швейний батальйон» тримає оборону в тилу

На Волині «швейний батальйон» тримає оборону в тилу

На Камінь-Каширщині на повну силу працюють волонтерські батальйони, кухарські, медичні… і також швейні. Їх насправді є багато.

Про групу ініціативних краянок, які зібралися у невеличкій швейній майстерні в Камені-Каширському та на чолі із пані Наталею та взялися шити вкрай необхідні сьогодні розвантажувальні пояси пише газета «Полісся».

Розвантажувальні пояси це такі військові жилети із безліччю кишень, які називають «розгрузкою». Вони є однією з невід’ємних атрибутів військової амуніції, адже полегшують доступ бійцям до речей, котрі завжди мають бути «під рукою». У цей час, як і більшість військових товарів, «розгрузки» нині є справжнім дефіцитом. Тож наші жінки щойно почули, що можуть бути корисними у їх пошитті, одразу згуртувалися.

На Волині «швейний батальйон» тримає оборону в тилу

«І молоді, і старші одразу поприносили з дому швейні машинки та все, що могло знадобитися у цій справі, та приступили до роботи практично з перших днів військового вторгнення росії в Україну. Шиємо з того, що маємо, бо дуже потрібно. І хоч жилети виходять різні, вони дуже допомагають нашим захисникам», — розповідає пані Наталія.

На Волині «швейний батальйон» тримає оборону в тилу

У невеличкій кімнаті розмістилося до десятка жінок, кожна з яких виконує свою роботу. Хтось кроїть, хтось шиє, хтось готує необхідні матеріали… Жінки залучили до справи і чоловіків.

«Вони із цвяхів роблять спеціальні застібки, бо їх роздобути сьогодні ще складніше, ніж нитки чи тканину. Ми вже повідшивали їх і з старих сумок, рюкзаків, комбінезонів», — кажуть жінки, які ні на хвилину не припи-няють працювати.

На Волині «швейний батальйон» тримає оборону в тилу

Не розслабляються, адже роботи біля кожної «розгрузки» дуже багато. За день їм вдається пошити лише близько 15 жилетів. Проте завзяття швеям не позичати. Кажуть, для наших військових, задля перемоги готові працювати і вдень і вночі.

На Волині «швейний батальйон» тримає оборону в тилу

«Багато небайдужих людей відгукуються і допомагають із тканинами. Волонтери переда-ють адресно виготовлену амуніцію бійцям. А ми шиємо та молимося, щоб кожного нашого військового захистив Господь, щоб Він вберіг усіх людей, які опинилися під обстрілами путінських терористів», — кажуть жіночки, вперто три-маючи оборону України у швейному цеху. 

Можливо зацікавить

мобілізація ухилення

Мобілізація в Україні: батька сімох неповнолітніх дітей суд визнав винним в ухиленні від призову

війна нагорода
фото

Віддали своє життя за Україну: на Волині рідним загиблих Героїв вручили посмертні нагороди

Війна Волинь

Обірвалось життя: на Волині прощатимуться з Героєм Олександром Мажулою

ресторан Луцьк

«Це обʼєктивне обмеження»: у закладі неподалік Луцька прокоментували скандал із вдовою загиблого Героя

поховання військового
відео
фото

Двоє синів залишились без батька: на Волині попрощалися з Героєм Ігорем Клапіюком

Поховання військового
відео

Загинув у бою на Донеччині: на Волині попрощалися із Героєм Володимиром Грищуком

Запоріжжя війна
відео

Передчасно обірвалося життя: на Волині зустріли Героя Олександра Мажулу

військовий вбивство

Вбив батька й сина з волинської тероборони: оскаржуватимуть вирок для військового

волонтер обстріл
відео
фото

Доставляла допомогу воїнам: волонтерка з Волині потрапила під ворожий обстріл