На регіональному автошляху Волині стартували ремонтні роботи

На регіональному автошляху Волині стартували ремонтні роботи

У п’ятницю, 21 квітня на регіональному автошляху Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ стартували ремонтні роботи. На ділянці, що пролягає між населеними пунктами Дачне та Ківерці працює дорожня фреза та інша спецтехніка шляховиків. 

Про це повідомили у фейсбуці служби відновлення інфраструктури на Волині. 

У рамках поточного ремонту на цьому 5-кілометровому відтинку відновлять дорожнє покриття, нанесуть дорожню розмітку, укріплять узбіччя, відремонтують посадкові майданчики і заїзні кишені, спланують укоси земляного полотна та відновлять водовідвідні канави, а також завершать ремонт мосту неподалік населеного пункту Ківерці.

Ділянку дороги Р-14 між населеними пунктами Дачне і Ківерці планували масштабно відремонтувати у 2022 році. 

На регіональному автошляху Волині стартували ремонтні роботи

У лютому, 2022 року приступили до роботи – відфрезерували зношене дорожнє покриття та провели демонтаж лівої частини мосту, що поблизу м.Ківерці. 

Однак, із початком повномасштабної збройної агресії росії всі ремонти довелось зупинити. Відтоді, вже понад рік часу, цей відтинок шляху, як, власне, всі дороги і штучні споруди, якими опікуються, намагаються підтримувати в проїзному стані лише у рамках робіт з експлуатаційного утримання.

На регіональному автошляху Волині стартували ремонтні роботи

Проте, аварійних робіт з ліквідації вибоїн на відфрезерованій ділянці було недостатньо аби забезпечити нею безпечний і комфортний проїзд. Цей відрізок дороги стрімко руйнувався далі, і через свій критичний стан став предметом небезпідставних нарікань водіїв.

Нині, завдяки виділенню фінансування на роботи з поточного ремонту, виправлять цю незадовільну ситуацію, що склалась на важливій для області транспортній артерії неподалік обласного центру.

На регіональному автошляху Волині стартували ремонтні роботи

«Дорожники працюють на проїзній частині шляху не перекриваючи повністю рух транспорту, тому просимо водіїв та інших користувачів доріг із розумінням ставитися до тимчасових незручностей з проїздом, бути особливо уважними та зважати на вимоги дорожніх знаків на ділянці, де проходить ремонт», – пишуть у службі. 

Читайте також:

• На Волині у місті каналізують ряд будинків

• Розплідник антисанітарії: у Луцьку біля центрального ринку прибрали автомобільні шини та сміття

• Великдень на фронті: у Луцькому районі волонтери зібрали пасхальні посилки для бійців

Можливо зацікавить