На Волині стався спалах вірусного гепатиту А

На Волині стався спалах вірусного гепатиту А

В одному із сіл Камінь-Каширського району зафіксували спалах вірусного гепатиту А. Захворіло п’ятеро людей, в тому числі одна дитина.

Про це повідомляє ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ».

У повідомленні йдеться, що спалах вірусного гепатиту А стався в побуті. Недуга поширилася контактно-побутовим шляхом через неналежне дотримання особистої гігієни. Наразі усі хворі отримали медичну допомогу та знаходяться в інфекційному відділенні лікарні. Їх стан середньої важкості. 

Фахівці провели комплекс протиепідемічних заходів, у домогосподарствах - дезінфекцію. Усіх, хто контактував з хворими, обстежені та перебувають під спостереженням.

 «Епідеміологічне розслідування та заходи у вогнищах тривають»,- йдеться у повідомленні.

Фахівці зазначили, що у Волинській області останній спалах захворюваності вірусного гепатиту А був у 2013-2014 роках. За прогнозами епідеміологів, новий підйом припадає на 2022-2023 роки. На Волині у 2022 році, порівняно з таким же періодом минулого року, захворюваність зросла вчетверо. 

Відомо, що вірусний гепатит А – кишкова інфекція, джерелом є хвора людина. Зараження відбувається через воду, харчові продукти, побутові контакти. Після перенесеної хвороби настає повне одужання та залишається стійкий імунітет. 

Можливо зацікавить