На Волині судили працівника фонду та двірника, які хотіли продати наркотики військовому

На Волині судили працівника фонду та двірника, які хотіли продати наркотики військовому

На Волині на понад чотири роки тюрми засудили експедитора-вантажника благодійної організації та двірника приватної фірми, які хотіли продати наркотики військовому.

Такий вирок виніс Володимир-Волинський міський суд 21-го грудня 2022 року, пише «Сила правди».

12 квітня 2022 року з допомогою мобільного додатку «Telegram» експедитор-вантажник Володимир-Волинського районного благодійного фонду «Доля» Олександр Левицький домовився із одним із військовослужбовців військової частини Володимира, що продасть тому наркотики. Невдовзі той переказав на банківську картку продавця 300 гривень. Того ж дня дилер-експедитор придбав в одному із телеграм-каналів за 900 гривень пів грама так званих солей PvP. Закладку залишили за чотири кілометри від Володимира – поблизу села Шистів. Чоловік з’їздив туди власним автомобілем.

Привізши наркотики до Володимира, у себе вдома засуджений відокремив від партії дві дози порошку: по 0,07 та 0,09 грама. Решту залишив в помешканні, як сам зізнався, для власного вживання.

Згодом чоловік неподалік педагогічного коледжу ім. А.Ю. Кримського зутрівся із товаришем Максимом Артєм’євим, який працює двірником, і передав йому дві розфасовані дози. Одну – безоплатно, як винагороду за доставку, іншу той мав передати військовослужбовцю.

Максим дочекався ще одного товариша на авто, якого попросив просто підвезти до військової частини. Про наркотики водій «Таврії» не знав, – йдеться в тексті вироку.

Посередника-двірника затримали співробітники Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України та Національної поліції України безпосередньо біля війської частини під час передачі наркотиків.

Згодом обшук провели і в організатора оборудки, де крім 0,34 грама PvP, знайшли й засіб для вживання – електричну лампочку. А ще вилучили телефони.

Свою провину у вчиненні кримінального правопорушення обоє чоловіків визнали повністю. Олександру Левицькому суд присудив чотири роки та шість місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, а його напарнику Максиму Артєм’єву – чотири роки та три місяці позбавлення волі, також з конфіскацією майна. Також з обох мають стягнути 2,5 тисячі гривень витрат за проведення експертиз.

Вирок ще не набув законної сили і може бути оскаржений.

Читати також:

Судимий уже за такий злочин чоловік, перебуваючи на іспитовому строці, продовжував підшуковувати клієнтів для двох жінок, які надавали інтимні послуги. Про це повідомили у прокуратурі Волині.

Можливо зацікавить