На Волині судили росіянина, який переплив Західний Буг на матраці, аби потрапити в Україну

На Волині судили росіянина, який переплив Західний Буг на матраці, аби потрапити в Україну

Волинський райсуд оштрафував росіянина, який незаконно перетнув польсько-український кордон. На українську територію Дмітрій Мельник дістався, перепливши на надувному матраці Західний Буг. Втім, далеко він не зайшов: одразу на кордоні його затримали прикордонники. Суд визнав його винним у незаконному перетині лінії розмежування. Відомо, що ще до засідання чоловіка передали польській стороні.

Про це пише zaxid.net.

Нагадаємо, чоловіка затримали 15 січня на території Вишнівської громади. Як розповів прикордонникам відділу «Рівне» 28-річний затриманий, на українську територію він дістався через Західний Буг. Річку він переплив на надувному матраці.

«Росіянин пояснив, що нібито тривалий термін проживав в Україні, а після виїзду за кордон легально повернутися назад не мав змоги», – повідомляли прикордонники.

Після проведення фільтраційних заходів його передали польській стороні, оскільки в Україну він перебирався з Польщі.

Судове засідання у цій справі відбулось 20 січня. До суду порушник не прийшов, натомість подав розписку, що справу можна розглядати без його участі.

Як йдеться у постанові Любомльського райсуду, суддя Олег Павлусь визнав росіянина винним у порушенні ч.1 ст. 204-1 КУпАП (незаконний перетин кордону) та призначив йому мінімальне покарання – 3,4 тис. грн штрафу. Також чоловік повинен сплатити 536 грн судового збору.

Читати також: 

Можливо зацікавить