На Волині судитимуть правоохоронця, який збив на блокпості двох людей

На Волині судитимуть правоохоронця, який збив на блокпості двох людей

Судитимуть правоохоронця, який у липні цього року на блокпості у Нововолинську наїхав на офіцера та нацгвардієця. Нині підозрюваний знаходиться під домашнім арештом. Йому загрожує до десяти років за ґратами. 

Про це виданню ВСН повідомили у Територіальному управлінні ДБР, розташованому в Львові.

Нагадаємо, трагедія сталася 27 липня на тимчасовому контрольно-перепускному пункті на виїзді з Нововолинська. Легковий автомобіль, яким керував сержант поліції, спробував об’їхати авто, що саме проходило перевірку на блокпості, і наїхав на поліцейського та нацгвардійця. Вони загинули на місці аварії.

«Як встановило слідство, водій проявив неуважність та злочинну недбалість, не стежив за дорожньою обстановкою, не обрав безпечної швидкості руху, не врахував перешкоду попереду - транспортний засіб, який саме проходив перевірку на тимчасовому блокпості. При спробі об'їхати автомобіль, він виїхав на узбіччя, де й наїхав на двох людей. Далі авто наїхало на бетонну опору, внаслідок чого травми середньої важкості отримав пасажир автівки», - повідомили у ДБР. 

Тож водія обвинувачують в порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб та середньої тяжкості тілесні ушкодженння. Йому загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права керувати  транспортними засобами на строк до трьох років.  

«Правоохоронця звільнили з правоохоронних органів, він перебуває під домашнім арештом», - додали у ДБР.

Можливо зацікавить