На Волині та Поліссі, що межують із Білоруссю, ситуація без змін, - Генштаб ЗСУ

На Волині та Поліссі, що межують із Білоруссю, ситуація без змін, - Генштаб ЗСУ

В областях на кордонах із Білоруссю, зокрема й на Волині, військової активності немає. Ворог пробує повністю окупувати Донеччину та утримати захоплені території. На Росії та на тимчасово окупованих територіях України проводять часткову мобілізацію. Повістки вручають навіть 18-річним. Українські війська продовжують відтискати ворога, натомість окупанти обстрілюють наші позиції вздовж усієї лінії розмежування.

Росіяни намагаються зірвати активні дії Сил оборони в окремих районах, обстрілюють українські позиції уздовж лінії зіткнення, намагається відновити втрачені позиції, ведуть повітряну розвідку. Існує загроза нанесення повітряних та ракетних ударів по всій території України. 

Про це мовиться у зведенні Генштабу ЗСУ.

Ворог обстрілює цивільну інфраструктуру та житловим будинкам, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї війни.

До прикладу, за минулу добу ворог завдав 5 ракетних та 12 авіаударів, здійснив понад 83 атаки МЛРС. Також ворог застосував 4 ударні БПЛА для нанесення ударів по об'єктам цивільної інфраструктури.

Від ворожого вогню постраждали понад 40 населених пунктів. 

Ситуація на Волинському та Полісському напрямках суттєво не змінилася.

На інших напрямках окупанти обстріляли з танків, мінометів та ствольної артилерії:

на Сіверському напрямку - в районі селища Олександрівка Сумської області;

на Слобожанському напрямку - в районах населених пунктів Стрілеча, Одноробівка, Ветеринарне, Хатище, Кам’янка, Голубівка та Сенькове;

в Краматорському напрямку - Новоселівка, Щурове, Сіверськ, Григорівка, Білогорівка, Закитне, Діброва, Верхньокам'янське, Веселе, Роздолівка, Озерне та Спірне;

в Бахмутському напрямку - Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Кліщівка, Долина Весела, Яковлівка, Майорськ, Неліповка, Вимка та Білохорівка;

в Авдіївському напрямку - Авдіївка, Опитне, Первомайське, Новомихайлівка та Парасковіївка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках із танків, мінометів та ствольної артилерії обстріляли 18 населених пунктів. Серед них Єгорівка, Павлівка, Залізничне, Новоандріївка, Уляйпільське, Успенівка, Новосілка, Времівка та Червоне.

На Південнобузькому напрямку від артилерійського та мінометного обстрілу пошкоджено понад 27 населених пунктів поблизу лінії зіткнення.

На території РФ триваює часткова мобілізація. Ростовська область закрита на в'їзд та виїзд.

Тим, кого немає за місцем реєстрації повідомляють, через родичі, що вони мусять з'явитися протягом трьох днів. Мобілізованим, які приїхджають до пунктів збору в Белгородській області, надається перелік того, що потрібно придбати за свої гроші, зокрема, теплий одяг.

Ворог також проводить часткову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях України. 

З 24 вересня 2022 року в Севастополі на базі автомобільного батальйону Чорноморського флоту розпочалися навчання демобілізованих.

У місті Сватове Луганської області повістки вручають 18-річним. Окремих громадян, зокрема, водіїв вантажівок, негайно направляються до військових частин.

Водночас ворог намагається запровадити оголошений незаконний «референдум» на тимчасово окупованих територіях України. 

Так на Запоріжжі представники окупаційної влади разом із озброєними російськими військовими ходять від хати до хати, змушуючи місцевих брати участь у псевдореферендумі та шукаючи чоловіків, яких можна мобілізувати. Така само ситуація на Луганщині.

Окупанти продовжують нести втрати. 

Чергове точне попадання підтверджено 24 вересня 2022 року в районі концентрації ворожої техніки на території промзони в межах Херсона. Раніше ворог втратив до 10 одиниць військової техніки, втрати в особовому складі уточнюються.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки ворога в районах Спірне, Соледар, Майорськ, Бахмут, Підгородне, Вимка, Курдюмівка, Зайцеве, Новомихайлівка, Первомайське, Кам'янка, Поб'єда, Павлівка.

Авіація Сил оборони завдала 33 удари. Підтверджено, що вражено 25 місць концентрації живої сили та військової техніки противника та 8 позицій зенітних ракетних систем. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони знищили один літак Су-25, гелікоптер Мі-8 та 2 БПЛА ворога.

Ракетні війська та артилерія, зокрема, протягом поточної доби, вразили 6 командно-контрольних пунктів, 12 областей зосередження ворожої живої сили та техніки, 2 позиції зенітних ракетних систем, 3 одиниці ракетних військ та артилерії, 6 склади з боєприпасами, а також 9 окремих важливих цілей.

Можливо зацікавить

Сергій Притула

«Читаю коментарі, щоб відпочити»: Сергій Притула у Луцьку розповів про хейт в інтернеті

Знайшли студентку, яку 3 дні шукали на Волині

Знайшли студентку, яку 3 дні шукали на Волині

Григорій Пустовіт, день народження, Луцьк

29 березня: хто з волинян святкує День народження

Сергій Притула

Сергій Притула у Луцьку розповів, що думає про псевдоволонтерів

Олександр Олійник

Мати впевнена, що Герой, а в частині кажуть, що покинув поле бою: півтора роки рідні не можуть знайти військового з Волині

Син Героя, як і батько, захищає Україну: на Волині попрощалися із полеглим Василем Гавруком
фото

Син Героя, як і батько, захищає Україну: на Волині попрощалися із полеглим Василем Гавруком

Бійці Волинської бригади ТрО на сході України знищили «буханку» росіян
відео

Бійці Волинської бригади ТрО на сході України знищили «буханку» росіян

Поховання військового
фото

Сказали, що отримав надважкі поранення, а наступного дня сповістили про смерть: на Волині попрощалися з Героєм Петром Хомичем

кіокушинкайкан карате

У Луцьку відбудеться Чемпіонат України серед юнаків з кіокушинкайкан карате