На Волині триває мобілізація: потрібні медики

На Волині триває мобілізація: потрібні медики

На Волині триває загальна мобілізація.

Зараз у військо за спеціальностями потрібні медики, – розповів Суспільному Заступник начальника Центру комплектування та соціальної підтримки області.

Найбільше до лав Збройних сил України і тероборони пішли служити з Луцька і Луцького району. Скільки саме волинян вже призвали, називати не можна.

Щодо призову тих, хто до цього не служив в армії, то їх, зі слів представника військкомату, направляють у навчальні центри. Там мобілізовані проходять бойову підготовку за певною спеціальністю. Йдеться про лікарів, інженерів, автомобілістів.

Зі слів заступника начальника Центру комплектування, вимушено-евакуйованим чоловікам в обов’язковому порядку потрібно ставати на військовий облік. Зараз цей процес, каже він, триває повільно.

"Вони повинні це зробити самостійно. Якщо порівняти та інформація, яка у нас є, що переселилися, знаходяться на теренах області, в основному у містах Луцьк, Ковель, Володимир, Нововолинськ, їх невелика кількість прибуває, тому або не знають, або не хочуть", – розповів представник військкомату.

Загальна мобілізація триватиме протягом 90 днів із 24 лютого, відколи Президент Володимир Зеленський підписав указ.

Можливо зацікавить