На Волині утеплять чотири медзаклади

На Волині утеплять чотири медзаклади

На Волині чотирьом медичним закладам погодили пільгову позику від Європейського інвестиційного банку на утеплення приміщень лікарень.

Про це повідомили у фейсбуці обласної ради. 

Над проєктом «Термореновація будівель медичних закладів Волині» обласна рада працює уже кілька років.

Він передбачає комплексну енергомдернізацію за європейськими стандартами, тобто заміну вікон, даху, вентиляційної та теплової систем, утеплення фасадів, будівництво модульної котельні. Фінансується за рахунок пільгової позики Європейського інвестиційного банку. 

Кредит на утеплення чотирьох будівель нададуть обласній клінічній лікарні, об’єднанню захисту материнства і дитинства, психіатричній лікарні та госпіталю інвалідів війни.

Утеплення лікарень фінансується коштом пільгової позики Європейського інвестиційного банку. Загальна вартість реконструкції перевищує 16 мільйонів євро, а термін кредитування становить 25 років.

«Зараз підготовка проєкту перебуває на фінішній прямій. Активно комунікуємо з Міністерством фінансів, яке і має погодити нам позику та підписати кредитну угоду. Проєкт термореновації амбітний і дуже перспективний, тож наше завдання - дотриматися усіх передбачених процедур, аби отримати згоду. Якщо все складеться так, як плануємо, наприкінці цього року вже зможемо перейти до практичної реалізації», – зауважив голова обласної ради.

Більшу частину оплати зобов’язань обласна рада бере на себе, медзакладам же пропонується співфінансування в межах 15-30% в залежності від їх фінансових спроможностей. 

Обов’язковий платіж належить здійснювати двічі на рік, – повідомив голова депутатської комісії з питань бюджету і цінової політики Орест Маховський.

Наразі за трьома лотами уже проведені тендерні процедури на визначення виконавця робіт, решту конкурсів оголосять невдовзі.

Читайте також:

• «Те, від чого без тями»: відомий співак з Луцька Monatik випустив україномовну версію хіта і процитував Лесю Українку

• У міській раді на Волині - нова депутатка: попередник звільнився після відпочинку у Куршевелі

• Через річку до Польщі: на Волині затримали 23-річного ухилянта