На Волині в Олицькому замку знайшли посуд Радзивілів

На Волині в Олицькому замку знайшли посуд Радзивілів

У Олицькій громаді, що на Волині, продовжують досліджувати Олицький замок, який належав Радзивілам. Так вдалося під час розкопок знайти залишки колекції кришталю та порцеляни. Цікаво, що Радзивіли користувалися порцеляною одного із найстаріших європейських брендів, заснованого 1748 року.

 

Світлинами археологічних знахідок поділився волинський археолог, науковий співробітник Охоронної археологічної служби України Віктор Баюк на своїй сторінці у фейсбуці. 

«Продовжуємо опрацювання та атрибуцію археологічних знахідок, здобутих під час проведення археологічних досліджень Замку Радзивилів в Олиці на Волині.

Прекрасна колекція кришталю представлена чарочками, фужерами та бокалами, фрагментами багато декорованих посудин, накривками до цукерниць, горловинами та майже цілими формами виробів», – рлозповідає археолог.

Він також акцентує увагу на виразній колекції порцеляни.

«Вона представлена багато декорованими якісними виробами, часто прикрашеними темною чи синьою фарбами, рослинно-квітковими чи антропоморфними сюжетами. Радзивилли, скоріше всього за Фердинанда Фридерика Радзивилла, депутата Рейхстагу Німецької імперії, ХІІ Ордината Олики, користувалися порцеляною одного із найстаріших європейських брендів – «Villoroy&Boch», заснованого 1748 року в німецькому регіоні Саар. Зразки порцеляни з Олики бачимо на стенді компанії під час Всесвітньої виставки 1851 у Лондоні», – пише науковець.

На представлених фото: скло та порцеляна із досліджень Олицького замку, виставковий стенд компанії «Villoroy&Boch», ХІІ Ординат Олики князь Фердинанд Фредерик Радзивилл та його родовий герб.

Можливо зацікавить