На Волині вигоріло майже 85 гектарів сухої трави

На Волині вигоріло майже 85 гектарів сухої трави

За добу 17 березня зареєстровано 8 пожеж сухого трав’яного настилу, що виникли на відкритих територіях Волині.

Загальна площа цих пожеж склала майже 85 га, - повідомляють у ДСНС України Волині.

Найбільші пожежі виникли в селі Зміїнець Луцького району, в м.Володимир-Волинський та на території Поромівської громади цього району, у селі Оса Турійської громади (0,8 га), у селі Ветли Любешівської громади (1 га).

Пожежі ліквідовані силами рятувальників ГУ ДСНС області, в окремих випадках залучались вогнеборців інших підрозділів, зокрема – військової частини у м. Володимир-Волинський, а також працівники поліції Луцького району.

Правоохоронці спільно з фахівцями цивільного захисту, працівниками органів місцевої влади здійснюють пошук громадян, з вини яких стались пожежі, що охопили великі площі відкритих територій.

За минулу добу виникло також 3 пожежі в житловому секторі, причиною яких стало необережне поводження з вогнем громадян: у селі Голядин Шацької громади вогонь знищив господарську споруду, у селі Городище Дубівської громади – хату пустку, у селі Люблинець Ковельського району на дачному масиві вогнем пошкоджено цегляний будиночок.

Одна пожежа виникла з вини дитини – у селі Ветли Камінь-Каширського району вогонь знищив тонну соломи.

«Закликаємо мешканців Волині суворо дотримуватись вимог пожежної безпеки, берегти і захищати рідний край, а не палити його. Адже вогонь від сухої трави швидко може перекинутись на ліс, житлові чи господарські споруди», - просять вогнеборці.

Нагадаємо, що в Україні спалювання сухостою буде каратися як диверсія. За такі дії можуть позбавити волі до 15 років.

Можливо зацікавить