На Волині випустили на волю сотню фазанів

На Волині випустили на волю сотню фазанів

На Волині на території мисливських угідь у дику природу 12 жовтня випустили 100 фазанів, вирощених у трьох фазанаріях Ново-Зборишівського лісництва.

У Луцькому районі майже не залишилось цих птахів, – розповів Суспільному головний лісничий Володимир-Волинського лісомисливського господарства Микола Іваницький.

З його слів, цьогоріч уже випускали більше 500 птахів в мисливські угіддя, тож популяцію фазанів сподіваються відновити.

«Наближене до лісового середовище, є і лісові угіддя, і польові угіддя, тобто, комбінований тип мисливських угідь. Фазан, який випущений сьогодні, буде себе нормально почувати, тут є кормова база і місце, де він може оселитися і розмножуватися», – каже лісничий.

Птахів вирощують в інкубаторах, а коли трохи підростають, то переселяють у вольєри. Нині тут – понад півтори тисячі фазанів, – зазначив мисливствознавець ДП «Горохівське ЛМГ» Григорій Биховець. У віці від чотирьох до шести місяців птахів випускають у дику природу.

«Цей весь фазан, за винятком маточного поголів’я, має бути випущений в угіддя. Третій рік займаємося, але досвід вже є і справа просувається. Годуємо, робимо самі комбікорм, потім на зернові переводимо», – сказав працівник господарства.

За два роки на Волині випустили у природу приблизно 10 тисяч фазанів, цієї осені планують випустили ще п'ять тисяч, – говорить мисливствознавець обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Каращук.

«Працюємо над тим, щоб 100-відсотково забезпечити потреби мисливських угідь області для наповнення фазаном. Фазанарій могтиме працювати на продаж на інші області, а нам за кілька років можна вийти на природне відновлення фазана у Волинській області», каже працівник управління.

Фазани у дикій природі на Волині вже приживаються і дають потомство. Полювати на них зараз не можна, – зазначив Віталій Каращук і додав, що це дозволять після того, коли чисельність птахів буде достатньою.

На Волині випустили на волю сотню фазанівНа Волині випустили на волю сотню фазанівНа Волині випустили на волю сотню фазанівНа Волині випустили на волю сотню фазанів

Можливо зацікавить