На Волині військового, який розстріляв батька і сина, судитимуть за зачиненими дверима

На Волині військового, який розстріляв батька і сина, судитимуть за зачиненими дверима

На Волині судять молодшого сержанта, який в січні цього року розстріляв батька та сина - Михайла та Олександра Куциків, які спали у бліндажі. Санкція статі, за якою судять військовослужбовця передбачає покарання від 10 до 15 років, або ж довічне ув’язнення.

Як стало відомо, вирішили, що наступні судові засідання відбуватимуться у закритому режимі, - йдеться у сюжету каналу Аверс.

Нагадаємо, трагедія сталася на Волині 16 січня цього року. Тоді поміж собою побилися двоє солдат 100-Ї окремої територіальної бригади. Розбороняти бійку кинувся батько одного з хлопців, який теж служив разом із сином. Щоб їх заспокоїти, вилив на них відро води. Згодом один із учасників, молодший сержант пішов у наряд, опісля п’яним увійшов до бліндажу, де ночували військові батько та син - Михайло та Олександр Куцики та здійснив з десяток пострілів з ручного кулемета спочатку в одного чоловіка, а потім в іншого. Обидва загинули на місці, батькові Михайлові було 48 років, сину Олександру 26. Похорон відбувся наступного дня у Ковелі.

Нині справу розглядають у Старовижівському районному суді. Як стало відомо, 3 травня прийняли рішення, що наступні судові засідання проходитимуть у закритому режимі.  

«За участі прокурора, потерпілих, обвинуваченого і його адвоката відбувся розгляд клопотання сторони захисту щодо проведення наступних судових засідань у закритому режимі. Оскільки відкритий формат може призвести до розголошення таємниці, що охороняється законом. Суд задоволив таке клопотання і призначив наступне засідання на 12 травня, а також продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 9 червня. Нагадаю, прокурори інкримінують обвинуваченому пункт 1 частини 2 ст. 115 ККУ - умисне вбивство», - зазначила речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко.

Санкція статті, за якою судитимуть обвинуваченого, передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Читайте також:

Можливо зацікавить