На Волині зафіксували 12 випадків привласнення і продажу гуманітарки

На Волині зафіксували 12 випадків привласнення і продажу гуманітарки

У Волинській облраді, за зроблене за півріччя, звітував керівник обласної прокуратури Андрій Тимчук. Із його слів, особливу увагу в прокуратурі приділяють виявленню та документуванню злочинів, пов’язаних із привласненням та реалізацією гуманітарної допомоги. За півроку відкрили 12 кримінальних проваджень за фактами незаконного використання гуманітарки.

Загалом, рівень злочинності на Волині впав на третину. Найбільш криміногенним лишається Нововолинськ.

Про це йдеться на сайті Волинської облради.

Під час засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, де депутати заслухали звіт керівника обласної прокуратури він розповів зокрема, що повідомлено про підозру громадянину, який у Луцьку продав 3 машини, ввезених як гуманітарна допомога, за що отримав кошти в сумі понад пів мільйона гривень. 

Також в липні до суду скерували обвинувальний акт щодо місцевого жителя, який у Ковелі продав два транспортні засоби, завезені як допомога для потреб ЗСУ, в також виручив 501,26 тис. гривень.

«В інших сферах злочинність впала на третину, проте збільшилась кількість тяжких тілесних ушкоджень. Найкриміногеннішим залишається Нововолинськ, а от а обласному центрі злочинність впала завдяки введенню та неухильному дотриманню комендантської години, адже переважна більшість злочинів вчиняється в нічний час», – каже Андрій Тимчук.

За час активної фази воєнного конфлікту правоохоронними органами області внесено відомості до ЄРДР про 99 кримінальних проваджень за фактами вчинення воєнних злочинів.

Крім того, прокурори скерували до суду чотири провадження про державну зраду, три – про вчинення посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, два – про висловлювання заперечень факту збройної агресії російської федерації проти України, дев’ять – про контрабанду наркотичних засобів і психотропних речовин, чотири – про контрабанду спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації та зброї.

Також виявлено неодноразові факти незаконного використання підроблених документів для виїзду за кордон – з 24 лютого зареєстровано 72 кримінальні правопорушення за цими фактами та скеровано до суду обвинувальні акти у 28 таких кримінальних провадженнях.

Депутати звіт взяли до відома та рекомендували заслухати його під час сесійного засідання.

 

Можливо зацікавить