На Волині затримали організатора, який незаконно вивозив чоловіків закордон

На Волині затримали організатора, який незаконно вивозив чоловіків закордон

На Волині поліція затримала організатора незаконного каналу переміщення чоловіків.

Про це повідомили у секторі комунікації поліції Волині. 

Керівник місцевого осередку однієї з проросійських політичних партій, що також займається міжнародними перевезеннями пасажирів, організував схему з переміщення чоловіків призовного віку, які намагалися уникнути мобілізації на військову службу. Фігурант оформлював їх водіями, що надалі дозволяло особам безперешкодно виїжджати за кордон. Вартість такої послуги становила 10 000 доларів США.

24 травня у Луцьку поліцейські затримали організатора «трансферу» під час отримання 20 000 доларів США. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України чинним законодавством передбачена відповідальність - позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Нагадаємо: в Одесі поліція затримала організатора незаконного каналу переміщення чоловіків призовного віку за кордон. За свої «послуги» брав 8500 доларів США.

Можливо зацікавить