На Волинську митницю приїхали представники Єврокомісії

На Волинську митницю приїхали представники Єврокомісії

17 листопада на пункт пропуску «Ягодин-Дорогуськ» на українсько-польському кордоні приїхала офіційна делегація Європейської комісії на чолі з виконавчим віце-президентом паном Валдісом Домбровскісом, який також є Комісаром ЄС з питань торгівлі та якості.

Про це повідомляє Державна митна служба України.

На польській стороні у Дорогуську провели зустріч в трьохсторонньому форматі Польща - Україна - Європейська комісія. Польську сторону представляли державний секретар Міністерства інфраструктури Польщі пан Рафал Вебер, воєвода Люблинського воєводстава пан Лех Справка, представники прикордонного та фіскального відомств Республіка Польща. Українську сторону представляли в. о. голови Вячеслав Демченко, заступник голови Владислав Суворов, в.о. начальника Волинської митниці Микола Татарчук та представники митниці і Волинського прикордонного загону.

Під час зустрічі обговорили практичну реалізацію європейської ініціативи «Шляхи солідарності». Зокрема, Валдіс Домбровскіс оголосив про прийняття Єврокомісією рішення щодо виділення 1 мільярда євро на збільшення пропускної здатності торгових коридорів з Україною.

На «Ягодині» представників ЄС ознайомили з особливостями його функціонування. Інтерес Валдіса Добровскіса становило практичне застосування «Шляхів солідарності» та заходи, які вживаються з метою прискорення та спрощення переміщення зерна та інших сільськогосподарських товарів через пункти пропуску на кордоні між Україною та державами-членами ЄС.

Вячеслав Демченко зазначив, що Держмитслужба активно долучається до реалізації ініціативи ЄС «Шляхи солідарності», адже митні питання, питання транспортування вантажів та логістики є ключовими у цьому процесі.

На Волинську митницю приїхали представники ЄврокомісіїНа Волинську митницю приїхали представники ЄврокомісіїНа Волинську митницю приїхали представники Єврокомісії

Можливо зацікавить