На всіх маршрутах є порушення: у Луцьку перевіряли громадський транспорт

На всіх маршрутах є порушення: у Луцьку перевіряли громадський транспорт

У Луцьку провели перевірки із дотримання графіків руху та виконання рейсів міським пасажирським транспортом.

Про це розповів начальник відділу транспорту міськради Віктор Главічка, - пише Суспільне.

За результатами перевірок, зі слів посадовця, перевізникам видали приписи про усунення недоліків, аби ті провели роботу з водіями.

"Проводилися перевірки по 12 жовтня. Фактично на всіх маршрутах виявлялися порушення водіями, особливо затверджених графіків руху. Також є факти невиконання рейсів у вечірній час", – зазначив посадовець.

У випадку повторних порушень, каже Віктор Главічка, на перевізників накладатимуть санкції або взагалі розриватимуть укладені договори за невиконання покладених умов.

Нагадаємо, у Луцьку завершили перевірку маршруту № 117 «Луцьк – Клепачів» після того, як пасажири написали скаргу в міську раду про незадовільну ціну на проїзд. Нині квиток від Луцька до Клепачева вартує 35 гривень. Тариф не корегуватимуть. Утім, погодили зменшення ціни на квиток для школярів. 

"По окремих маршрутах зауважень не було. Ми моніторимо звернення громадян та будемо проводити раптові перевірки виконання умов укладених договорів", – говорить посадовець.

Віктор Главічка додав: кожен міський маршрут має затверджений графік руху. Всього у Луцькій громаді функціонує 18 автобусних маршрутів.

Можливо зацікавить