На «Ягодині» заблоковані майже чотири тисячі вантажівок: черга зростає

На «Ягодині» заблоковані майже чотири тисячі вантажівок: черга зростає

Станом на 9 вересня робота пункту пропуску «Ягодин - Дорогуськ» залишається заблокованою, частково через страйк польських митників. Відповідно кількість вантажівок щодень зростає. 

Про це виданню ВСН розповіла речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

Наразі на пункті пропуску «Ягодин» у черзі стоїть 2 тисячі 800 вантажівок, що очікують на виїзд з України, та тисяча - на в'їзд.

За словами речниці, ця проблема не є компетенцією волинської митниці, а має вирішуватися виключно на міждержавному урядовому рівні.

«Ми не ведемо з польськими далекобійниками перемовин і не можемо втручатися у внутрішні справи іншої держави. Наразі ми чекаємо прийняття якихось рішень».

«Така ж ситуація і з «Устилугом», де сьогодні, 9 вересня, на вимогу польських далекобійників дозволили проїзд порожніх вантажівок. Для них виділили окрему смугу руху, якою вони швидко можуть повернутися до Польщі. Крім того, наразі на цьому пункті стоять у черзі 20 легкових автомобілів та автобусів», - зазначає речниця.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на польсько-українському кордоні уже другий тиждень поспіль стоять величезні черги, які розтягнулося на кілометри. Зокрема, на пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» автомобільна черга сягала до 45 кілометрів.

Попередньо польські митники оголосили страйк на місяць. І наразі пункти пропуску заблоковані.

Можливо зацікавить