На Заході деякі політики закликають, щоб Україна не звільняла Крим

На Заході деякі політики закликають, щоб Україна не звільняла Крим

Кілька політиків на Заході бояться звільнення окупованого росіянами Криму і закликають Україну не робити цього. Вони вважають, нібито  це може призвести до ядерної війни.

Про це заявила постійна представниця президента України в АРК Таміла Ташева в інтерв'ю PAP.

Вона наголосила, що йдеться про деяких політиків, а не країни.

«Вони стверджують, що Крим справді можна повернути, але потенційні наслідки будуть величезними, як для мешканців півострова, так і для України загалом. Вони вважають, що ми повинні повністю відмовитися від спроб повернути його», – розповіла Ташева.

На її думку, Росія не застосує тактичну ядерну зброю. Путін розуміє, що це його точка неповернення, і що таким кроком він може знищити всю систему, яку він злочинно будував на окупованих територіях.

Ташева нагадала, що ЗСУ пів року тому звільнили Херсон. Росія тоді ніяк на це не відреагувала, незважаючи на те, що Москва раніше оголосила нібито про «приєднання» цих територій до РФ. За словами представниці Зеленського, оскільки в Кремлі звільнення Херсону вважали так званим «порушенням територіальної цілісності Росії», то, згідно з ядерною доктриною Путіна, мали б застосувати тактичну ядерну зброю, але не зробили цього.

Постійна представниця президента України в АРК не стала розкривати імені західних політиків, які закликали нашу державу не деокуповувати Крим.

 Читайте також:

Можливо зацікавить